Prima evaluare managerială la Spitalul Judeţean de Urgenţă din SuceavaActualitate

Prima evaluare managerială la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava

       Accesări: 1970

Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava, colonelul medic Daniel Derioiu, a prezentat la sfârșitul acestei săptămâni prima evaluare după preluarea conducerii.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Apărării Naționale, au fost evaluate şi analizate resursa umană, necesarul de materiale, precum şi schimbarea şi îmbunătăţirea circuitului epidemiologic pentru reducerea riscului de contaminare atât al personalului medical, cât şi al pacienţilor internaţi în unitatea medicală. Totodată, a fost instituită continuitatea pe tură operativă a spitalului.

Cu ajutorul militarilor din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huși, au fost dezinfectate spaţiile de circulație în încinta spitalului județean.

De asemenea, s-au instituit noi proceduri de dezinfecţie în interiorul spitalului conform indicațiilor epidemiologice.

A fost efectuat instructaj cu tot personalul medical și auxiliar despre purtarea echipamentului de protecție.

Sâmbătă, 10 medici militari de diferite specialităţi (anestezie, boli infecţioase, pneumologie, medicină internă, cardiologie, radiologie, chirurgie generală, ortopedie traumatologică, gastroenterologie şi medicină de urgenţă), precum şi 10 subofiţeri sanitari din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca au plecat spre municipiul Suceava pentru o perioada de 2 săptămâni, aceştia urmând să asigure continuitatea în unitatea medicală suceveană. După această perioadă, personalul medical va fi înlocuit cu o altă echipă din cadrul aceleiași unități medicale clujene.

De asemenea, au fost luate toate măsurile pentru asigurarea materialelor sanitare şi a medicamentelor necesare pentru o funcţionare la parametri optimi a facilităţii medicale din municipiul Suceava.

Colonel medic Daniel Derioiu, director medical la Spitalul Militar de Urgenţă ”Regina Maria”din Braşov, din subordinea Direcţiei medicale, face parte din echipa managerială care va asigura, în perioada următoare, coordonarea activităţii medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

El are o bogată experienţă în conducerea unităţilor sanitare militare în condiţii de criză, calamitate, război, participând la aproape toate execiţiile organizate de Direcţia medicală pe teritoriul naţional şi în străinătate.

A ocupat funcția de comandant al spitalului de nivel ROL 3 multinaţional în cadrul exercițiului Multinațional Medical Întrunit Vigorous Warrior din 2019.

ȘTIRI