Prețul plătit de Barcelona pentru Robert LewandowskiDiverse

Prețul plătit de Barcelona pentru Robert Lewandowski

       Accesări: 138

Atacantul Robert Lewandowski este fotbalistul polonez cu un număr impresionant de apariţii şi goluri înscrise în poarta adversarului. Aşa că nu e de mirare ca echipele care şi l-au dorit au plătit sume uriaşe ca să îl aibă. Recent, Barcelona şi-a exprimat dorinţa de a-l avea pe Robert Lewandowski şi a se baza pe el în Primera División.

Înainte de a bate palma cu Barcelona, Lewandowski a jucat pentru echipa Bayern München pe postul de atacant.

Pe ce perioadă a semnat Lewandowski cu Barcelona?

Contractul semnat deja între atacant şi Barcelona este unul pe patru ani, până în 2027, iar suma pe care o va primi Lewandowski de la FC Barcelona este de 45 milioane de euro, peste care se vor adăuga şi 5 milioane bonusuri. În total 50 de milioane de euro vor intra în conturile atacantului.

Bayern München a încheiat un acord cu Barcelona înaintea transferului, asta pentru că până în iunie 2023 Lewandowski avea contract cu fosta sa echipă, la care evoluase în ultimele opt sezoane. Bayern a câștigat numeroase trofee cu Lewandowski pe teren, fiind favorită adesea în pronosticuri și ponturi Germania.

Mahanu Design

FC Barcelona a „concurat” la ofertare cu PSG, formaţia franceză, dar Lewandowski a rămas la Barcelona şi la oferta sa. Înainte de cei 50 de milioane de euro a existat alta ofertă, de 40 de milioane de euro, plus bonusurile, dar Bayern a refuzat să renunţe la polonez pentru aceşti bani.
Semnarea contractului nu a fost una atât de simplă.

Germanii au cerut catalanilor deplasarea personală la München pentru discutarea detaliilor contractului.

Lewandowski a vrut să se termine cât mai repede transferul, aşa că dorinţa germanilor de a avea 50 milioane euro fără bonus a fost depăşită rapid. Deja atacantul şi-a căutat casă în Barcelona, a primit trei variante de casă de la oficialii catalani departe de aglomeraţia oraşului.

Impresarul lui Lewandowski aştepta răspunsul germanilor legat de contract de cel puţin două luni. Şi aşteptarea a meritat pentru atacant.

Cu 344 de goluri în opt ani, Lewandowski a plecat de la echipa sa pentru că, se pare, iarna trecută conducerea Bayern căuta înlocuitor deja intuind planurile sale.

Mutarea atacantului reprezintă un nou început pentru Barca

Robert Lewandowski este transferul numărul patru de la Barcelona, Barcelona încearcă să îşi revină şi să aibă rezultate şi mai bune transferându-i şi pe fundașul Christensen, mijlocașul Kessie și pe mijlocașul ofensiv Raphinha, luat de la Leeds cu o sumă mai mare, 60 de milioane euro.

Cu o aşa echipa, FC Barcelona va avea cu siguranţă un drum uşor către titlurile din viitoarele competiţii puternice. Jocul echipei spaniole devine tot mai bun, iar evoluția atacantului Lewandowski pare să completeze ceea ce lipsea echipei.

Atacantul s-a acomodat rapid în echipa condusă de Xavi, iar golurile înscrise de acesta fac diferența în jocurile Barcelonei.

ȘTIRI