Pregătiri în valul 5 al pandemiei. Spitalul Municipal Fălticeni alocă paturi pentru copiii cu patologie COVIDSănătate

Pregătiri în valul 5 al pandemiei. Spitalul Municipal Fălticeni alocă paturi pentru copiii cu patologie COVID

       Accesări: 2149

Schimbare dictată de evoluția epidemiologică. La debutul valului cinci al pandemiei, Spitalul Municipal Fălticeni își suplimentează numărul de locuri pentru pacienții pediatrici infectați cu noul coronavirus. Este vorba de paturi pentru copiii care s-au îmbolnăvit de COVID.

Unitatea medicală alocă, pentru început, trei paturi pentru copiii diagnosticați cu agentul patogen.

Prefectul de Suceava a solicitat marți, 11 ianuarie, Direcției de Sănătate Publică în cadrul unei videoconferințe cu grupul tehnic de suport al CJSU (Comitetului Județean pentru Situații de Urgență) din care fac parte managerii și directorii medicali ai unităților spitalicești, CJ Suceava, DSP Suceava, ISU Suceava.

În urma discuțiilor purtate marți, 11 ianuarie, s-a stabilit ca trei spitale din județ, cele din Fălticeni, Suceava și Rădăuți să aloce paturi pentru copiii cu patologie COVID.

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava alocă 26 de paturi, iar Spitalul Municipal ”Sfinții Doctori Cosma și Damian” din Rădăuți alocă 5 paturi.

Cele trei paturi disponibile în spitalul din Fălticeni sunt incluse în cadrul Secției de Medicină Internă unde este amenajat sectorul special amenajat pentru cei bolnavi de coronavirus, ce dispune de 30 de paturi.

La momentul actual, în această unitate medicală nu este internat niciun copil cu patologie COVID.

Prefectura Suceava menționează că unitățile spitalicești își vor redimensiona în mod corespunzător numărul de paturi alocat copiilor și însoțitorilor acestora în funcție de evoluția epidemiologică la nivel județean și numărul de cazuri ce necesită internare.

Potrivit datelor furnizate de DSP Suceava, în spitalul din Fălticeni sunt internați 11 pacienți diagnosticați cu coronavirus, toți cu forme medii ale infecției.

ȘTIRI