Poveste de viață la Vama Siret. Doi bebeluși ucraineni de naționalitate română au fost salvați de echipajele SMURDActualitate

Poveste de viață la Vama Siret. Doi bebeluși ucraineni de naționalitate română au fost salvați de echipajele SMURD

       Accesări: 1428

Povești de viață s-au scris zilnic la Vama Siret. De la acțiunile voluntarilor, la cele ale medicilor, psihologilor, la cele ale oamenilor simpli, toți cu gândul de a-și ajuta semenii din țara vecină, românii au dat o lecție de adevărată compasiune și bunătate. Un alt episod emoționant s-a „consumat” astăzi, când paramedicii SMURD au reușit să încheie cu bine o misiune complexă pentru salvarea unor nou-născuți.

Doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina, un băiețel de cinci zile și o fetiță de 14 zile, cu probleme grave de sănătate, au fost transportați cu o ambulanța ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în vama Siret, fiind mai apoi predați echipajelor SMURD, aflate la fața locului.

Misiunile de salvare s-au desfășurat contracronometru, iar fiecare secundă a contat.

În vederea operaționalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din proximitate.

Băiețelul de numai cinci zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului De Operare Aeromedical Iași la aeroportul din Suceava.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Bebelușul a fost predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava SMURD, configurată pentru misiuni de evacuare medicală.

El a fost transportat în siguranță la Timișoara pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun.

Cel de-al doilea nou-născut, fetița de numai două săptămâni, a fost transportat terestru, cu o ambulanță SMURD la aeroportul din Suceava, fiind mai apoi preluat de același elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranța la Iași.

Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetița, aflată sub îngrijiri medicale în Iași, va fi transportată de urgență în București.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență au subliniat reușita acestei misiuni care s-a datorat bunei coordonări și a sincronizării celor care au acționat și care au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuți.

Au participat echipele medicale detașate la vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureș, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD București și UPU SMURD Iași, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluși pe tot parcursul zborurilor.

ȘTIRI