Portret de erou. Subofițerul Cristi Bîrsanu de la Detașamentul de Pompieri FălticeniSpecial

Portret de erou. Subofițerul Cristi Bîrsanu de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni

       Accesări: 8677

V-ați întrebat vreodată cum arată eroul zilelor noastre? Ce însușiri are un astfel de om?

Poate fi oricine, un prieten, vecinul tău, străinul pe lângă ai trecut de multe ori pe stradă, un om care, în momente de cumpănă pentru viața aproapelui, poate fi capabil de gesturi ieșite din comun.

Un astfel de erou este Cristi Bîrsanu, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din satul Pâraie, comuna Mălini.

Cristi Bîrsanu este plutonier adjutant în cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” Suceava.

Pentru colegii săi, pompierii militari din Fălticeni, cât și pentru consătenii din Pâraie, Cristi este eroul care a făcut imposibilul pentru o fată aflată într-o situație disperată.

După cum v-am relatat, într-un articol publicat recent de cotidianul nostru, o tânără, în vârstă de 23 de ani, a căzut într-o fântână adâncă de 28 de metri, în satul Pâraie. S-a întâmplat în după-amiaza zilei de marți, 3 decembrie 2019.

Subofițerul Cristi Bîrsanu se afla în timpul liber când colegii de la Fălticeni, alertați prin numărul de urgență 112, l-au contactat pentru a merge la fața locului să le spună care este situația, până la sosirea echipajelor de intervenție.

Fără a sta mult pe gânduri, și fără a avea la dispoziție un echipament special, pentru a se proteja pe sine, ajutat de alți oameni de bine, Cristi Bîrsanu a coborât în adâncul fântânii de piatră pentru a ajuta victima.

Norocul fetei a fost că adâncimea apei era destul de mică, iar salvatorul a ajuns la ea repede.

Misiunea de salvare a continuat apoi cu intervenția pompierilor militari, sosiți la fața locului alături de coamandantul unității. Pompierii au folosit dispozitivele speciale utilizate în astfel de situații, reușind în scurt timp să scoată la suprafață atât victima cât și pe salvator.

Fata, conștientă când a fost scoasă din fântână, a fost preluată apoi de un echipal al Serviciului de Ambulanță Județean – Stația Fălticeni.

De la Fălticeni, fata a fost transferată, pentru îngrijiri medicale de specialitate, la Spitalul Județean Suceava (secția Chirurgie toracică).

ȘTIRI