Gheorghe Fron anunță semnarea contractului de lucrări pentru construirea unei noi grădinițe în satul DumbravaRural

Gheorghe Fron anunță semnarea contractului de lucrări pentru construirea unei noi grădinițe în satul Dumbrava

       Accesări: 1947

Infrastructura școlară rurală se înnoiește într-o comună din zona Fălticeni. La început de decembrie se fac primele demersuri oficiale pentru construirea unui nou obiectiv destinat preșcolarilor din Comuna Cornu Luncii. Primarul Gheorghe Fron a semnat contractul de lucrări pentru noua Grădiniță cu Program Prelungit din satul Dumbrava.

Clădirea va avea parter și un etaj și va fi dotată cu tot ceea ce este nevoie pentru oferirea unor condiții foarte bune pentru preșcolari și educatori.

Obiectivul va fi anvelopat și va dispune de tâmplărie și spații vitrate ce vor asigura un grad ridicat de confort termic.

„Am făcut un nou pas, un pas important, pentru sistemul de educație din Comuna Cornu Luncii. Pe 5 decembrie am semnat contractul de lucrări pentru construirea unei Grădinițe cu Program Prelungit în satul Dumbrava.”, ne-a declarat primarul Gheorghe Fron. „Era o necesitate acest nou obiectiv, cerut atât de comunitate cât și de cadrele didactice. Proiectul este unul foarte frumos, modern, la standarde europene, care va satisface toate cerințele pentru săvârșirea unui act educațional de calitate.”

Lucrările vor fi realizate de firma suceveană Gavconstruct din localiatea Poieni Solca.

Valoarea contractului este de aproximativ 1,9 milioane de lei cu TVA.

Primăria Cornu Luncii va finanța cheltuielile privind asigurarea utilităților, cele pentru proiectare și asistență, care se ridică la 215.000 lei.

Prestatorul are ca termen de execuție 12 luni de la data semnării contractului. În altă ordine de idei, pe 5 decembrie 2020 grădiniță să fie finalizată.

Lucrările au fost scoase la licitație, în urmă cu trei luni, la jumătatea lunii septembrie.

ȘTIRI