Accesări: 499

Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, o acțiune axată pe conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.

De vineri până duminică, 14-16 februarie, au fost testați cu aparatul etilotest 428 conducători auto.

Din cele 10 infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate, 5 au fost pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 5 pentru alte abateri rutiere.

Polițiștii au aplicat 128 sancțiuni contravenționale, în valoare de 82.475, lei și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.

Totodată au fost reținute în vederea suspendării 15 permise de conducere dintre care 5 pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 10 pentru alte cauze.

Între șoferii care s-au ales cu dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului se regăsesc și doi bărbați din comuna Preutești. Unul a fost depistat în trafic, pe raza comunei Preutești, iar cel de-al doilea a fost oprit de polițiști, în municipiul Vatra Dornei.

Conducerea autovehiculelor de către șoferi aflați în stare de ebrietate este una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave.

ȘTIRI