Polițiștii i-au întocmit dosar penal unui fălticenean care vindea haine contrafăcute într-un centru comercialActualitate

Polițiștii i-au întocmit dosar penal unui fălticenean care vindea haine contrafăcute într-un centru comercial

       Accesări: 2495

Oamenii legii și-au intensificat controalele de sărbători. Polițiștii ies tot mai des în acțiuni pe linia prevenirii, descoperirii și combaterii faptelor de evaziune fiscală și comerț ilicit. Lucrătorii SICE Suceava (Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice) au organizat miercurea trecută o razie în județ, timp în care au verificat peste 30 de societăți comerciale, întreprinderi individuale și persoane fizice autorizate.

În timpul acțiunii l-au identificat în municipiul Suceava pe un comerciant în vârstă de 63 de ani care vindea îmbrăcăminte.

Bărbatul, domiciliat în Fălticeni, punea în vânzare produsele într-un centru comercial.

Polițiștii au l-au verificat și aveau să constate câteva nereguli.

Hainele erau contrafăcute, fălticeneanul comercializându-le fără documente legale de proveniență.

Bunurile, inscripționate cu diferite mărci, în valoare de 750 lei, au fost ridicate de polițiști pentru continuarea cercetărilor.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru infracțiunea de „punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată”.

În aceleași acțiuni, oamenii legii au aplicat 37 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 65.000 lei.

Pe lângă amenzile aplicate, polițiștii au confiscat bunuri în valoare totală de 2.200 lei, atât produse industriale cât și articole de îmbrăcăminte.

ȘTIRI