Polițiștii rutieri din Fălticeni au trimis 12 șoferi în arestul IPJ Suceava. Aceștia aveau alcoolemii foarte ridicateLocal

Polițiștii rutieri din Fălticeni au trimis 12 șoferi în arestul IPJ Suceava. Aceștia aveau alcoolemii foarte ridicate

       Accesări: 2305

Un an cu multe probleme în traficul auto. Lucrătorii Poliției Rutiere Fălticeni au tras linie și au făcut bilanțul anul 2023, iar concluziile sunt aceleași ca și în anii din urmă. Consumul de alcool este principala sursă generatoare de dosare penale pentru șoferi.

În urma acțiunilor „Blocada” sau a celor preventive desfășurate săptămânal, numeroși conducători auto
au fost depistați în flagrant, înainte ca aceștia să producă adevărate tragedii pe șosele.

Dintre cei aceștia s-au „remarcat” cei cu alcoolemii în sânge foarte ridicate, cu valori cuprinse între 2 și 3,5 la mie.

Datele statistice arată că anul trecut, polițiștii fălticeneni au reținut 12 șoferi, în urma conducerii unui autovehicul sub influența alcoolului.

Agenții au arătat toleranță zero și i-au trimis pentru 24 ore în arestul IPJ Suceava. 10 dintre aceștia au primit, ulterior, măsura controlului judiciar.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Unii dintre aceștia sunt tineri, care au obținut permisul în urmă cu un an sau doi.

Tot anul trecut, agenții Poliției Rutiere Fălticeni au întocmit, în total, nu mai puțin de 170 de dosare penale.

Majoritatea dintre acestea, mai bine de jumătate, sunt pentru una și aceeași infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Datele statistice mai relevă faptul că zeci de infracțiuni au la bază accidente cu victime produse de șoferi pe fondul neadaptării vitezei, neacordării de prioritate, depășirii neregulamentare, fie din cauza altor preocupări pe care le aveau la volan.

ȘTIRI