Municipiul Fălticeni primește 1,4 milioane de lei pentru reabilitarea rețelei de apă de pe strada Ștefan cel MareLocal

Municipiul Fălticeni primește 1,4 milioane de lei pentru reabilitarea rețelei de apă de pe strada Ștefan cel Mare

       Accesări: 1488

Vești bune la final de săptămână. Un nou proiect destinat comunității locală primește undă verde. Primăria Municipiului Fălticeni primește 1,4 milioane de lei pentru reabilitarea rețelei de apă de pe strada Ștefan cel Mare. Banii au fost alocați prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Parafat la Ministerul Dezvoltării, în prezența ministrului Adrian Veștea, contractul de finanțare este primul din acest an pentru administrația fălticeneană.

La nivel național au fost alocate fonduri pentru peste 130 de proiecte în infrastructura rutieră și tehnico-edilitară.

Din zona Fălticeni au mai primit fonduri pentru proiecte similare, pentru rețele de apă potabilă, comunele Râșca și Cornu Luncii.

Primarul Cătălin Coman și-a exprimat satisfacția pentru reușita din acest nou proiect, arătând că dezvoltatea locală nu înseamnă doar investiții importante în educație și infrastructură rutieră, ci și în modernizarea rețelelor de apă potabilă.

Rețeaua de apă potabilă de pe strada Ștefan cel Mare este veche de peste 50 de ani.

Sistemul de conducte de pe ambele tronsoane, unde sunt amplasate doar case, cuprinse între străzile Pietrari- Mihai Eminescu și Mihai Eminescu – 1 Mai, va fi înlocuit.

Lucrările urmează să fie scoase la licitație în următoarea perioadă, pentru stabilirea firmei prestatoare, după care, șantierul va fi deschis.

La capitolul investiții, Municipiul Fălticeni derulează la momentul de față mai multe proiecte, printre care dezvoltarea unei rețea de gaz natural (cartier Țarna Mare), construcția unui bloc pentru medici (Strada Armatei), sală de sport (Școala Gimnazială „Ion Irimescu”), cantină și săli de cursuri (Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”).

ȘTIRI