Polițiștii fălticeneni au pus „tunurile” pe taximetriștii pirați. Amenzi mari și șoferi „concediați” timp de șase luniLocal

Polițiștii fălticeneni au pus „tunurile” pe taximetriștii pirați. Amenzi mari și șoferi „concediați” timp de șase luni

       Accesări: 3418

Ilegalitățile la regimul circulației sunt aspru sancționate. Odată cu începerea noului an școlar activitățile din zona transporturilor neautorizate de persoane înfloresc. Polițiștii fălticeneni știu asta și combat fenomenul prin controale pe drumurile publice, dar și în apropierea unităților școlare.

De la jumătatea lunii septembrie au fost desfășurate acțiuni pe linia depistării persoanelor care recurg la astfel de practici aflate în afara legii, echipajele Poliției Rutiere Fălticeni reușind să „concedieze” numeroși taximetriști pirați.

Pe parcursul săptămânii trecute au agenții de poliție au depistat nu mai puțin de 16 cazuri de piraterie auto. Controale au fost desfășurate zi de zi, la intervale orare diferite, șoferii prinși în fapt fiind sancționați drastic de către oamenii legii.

Lucrătorii Biroului Rutier Fălticeni au reținut plăcuțele și certificatele de înmatriculare ale mașinilor pentru șase luni, fiecărui taximetrist pirat fiind aplicată o amendă de 5.000 de lei. Câțiva șoferi, mai norocoși, au scăpat doar cu avertisment.

Taximetrist pirat depistat la intrarea în Fălticeni

Codrin Benta

Printre cei amendați se află și un șofer din comuna Dolhești. Bărbatul a fost oprit marți, 20 septembrie, pentru un control de rutină pe strada Tudor Vladimirescu, din Fălticeni, la orele dimineții.

Acesta transporta ilegal trei persoane, dintre care doi minori și un adult, unul dintre minori având dizabilități.

Conducătorul auto a recunoscut în fața polițiștilor că efectuează transport de persoane, fără a deține autorizația necesară.

Ținând cotn de situația dată, lucrătorii Poliției Rutiere Fășlticeni au solicitat un taxi pentru a transporta copiii la școală, respectiv la liceu, pentru una dintre minore.

Contrar celor afirmate în spațiul mediatic, persoana cu dizabilități nu a fost lăsată afară, ci a fost transferată imediat în mașina de taxi sosită la fața locului. Mai mult decât atât, șoferul mașinii de taxi a transportat-o gratuit până la liceu.

Conducătorul auto din comuna Dolhești a fost sancționat cu 5.000 de lei, iar plăcuțele și certificatul de înmatriculare i-au fost reținute pentru șase luni, conform Articolului 7, aliniatul 2, din Legea 38/2003.

Taximetrist pirat cu permis suspendat

Tot în cadrul acestor ample controale, pe 14 septembrie, ora 18, pe DJ 208, în localitatea Preutești, agenții Poliției Rutiere Fălticeni au oprit pentru un control un autoturism Opel Zafira, în care au fost identificate șase persoane din Arghira și Huși, persoane adulte, iar conducătorul auto a declarat că îi transportă contracost.

El a recunoscut de față cu polițiștii că practică taximetria pentru a-și câștiga traiul.

După verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că șoferul avea dreptul de a conduce suspendat, pe fondul depășirii limitei de viteză, pe o perioadă de 90 de zile.

Oamenii legii au întocmit în acest caz dosar penal, fiindu-i aplicată o amendă de 5.000 de lei, iar plăcuțele și certificatul de înmatriculare fiind reținute.

Agenții Biroului Rutier Fălticeni vor continua acțiunile pentru depistarea taximetriștilor pirați și spun că cei depistați vor fi sancționați conform legislației în vigoare.

ȘTIRI