Polițiștii din Fălticeni au surprins doi șoferi cu alcoolemii de 0,84 mg/l și 1,21 mg/l în aerul pur expiratLocal

Polițiștii din Fălticeni au surprins doi șoferi cu alcoolemii de 0,84 mg/l și 1,21 mg/l în aerul pur expirat

       Accesări: 3257

Dosare penale pe bandă rulantă. Agenții Poliției Municipale Fălticeni nu se pot plânge de lipsă de activitate în perioada verii. Viteza excesivă, alcoolul și condusul vehiculelor fără a deține permis sunt adevărate sporturi printre unii șoferi care simt nevoia de „senzații tari” la sfârșit de săptămâni.

Sâmbătă trecută au fost surprinși, în Fălticeni, doi astfel de participanți la trafic care au uitat de rigorile și prevederile legii.

Chiar dacă au consumat băuturi alcoolice, ei au considerat că pot și au dreptul de a conduce și în felul acesta. Doar că aventura lor s-a încheiat la sediul unității de poliție.

La ora 3 dimineața, patrula de siguranță publică din cadrul Poliţie Municipiului Fălticeni a oprit în trafic un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 40 ani, din comuna Niculiţel, judeţul Tulcea.

Conducătorul auto emana halenă alcoolică, iar agenții l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În urma verificărilor, polițiștii fălticeneni au descoperit altă neregulă.

Tulceanul prezentase un permis emis în Marea Britanie, iar după ce s-a procedat la verificarea în baza de date, oamenii legii au constatat că în dreptul categorii B acesta figura „Invalid”.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a deţine permis de conducere”.

Tot sâmbătă, dar la orele serii, patrula de siguranță publică din cadrul Poliţiei municipiului Fălticeni a oprit în trafic un ATV condus locanic. Acesta emana halenă alcoolică și a fost testat cu aparatul alcooltest.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, era băut binișor.

Rezultatul pe etilostest indicase 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului”.

ȘTIRI