Polițiștii de la Rutieră au împărțit zeci de amenzi pietonilor și șoferilor indisciplinați din FălticeniLocal

Polițiștii de la Rutieră au împărțit zeci de amenzi pietonilor și șoferilor indisciplinați din Fălticeni

       Accesări: 3590

Ploaie de amenzi pentru cei care nu respectă legea. Polițiștii Biroului Rutier Fălticeni desfășoară de la începutul săptămânii o acțiune pe linie de cauză generatoare de accidente. Au fost vizați șoferii indisciplinați care nu acordă prioritate pietonilor, dar și pietonii care traversează neregulamentar sau prin loc nepermis.

Acțiunea s-a desfășurat în zonele din Fălticeni cu trafic ridicat, dar și în locurile unde s-au produs cel mai des accidente rutiere.

Polițiștii au fost prezenți pe Bulevardul 2 Grăniceri, în zona Blocului Turn, pe Bulevardul Revoluției, în Piața Mihail Sadoveanu și pe strada Nicolae Bălcescu.

Oamenii legii au împărțit zeci de amenzi participanților la trafic, cele mai multe sancțiuni fiind aplicate pietonilor.

Numai în cursul zilei de miercuri au fost amendați 15 pietoni, surprinși când traversau neregulamentar.

În aceeași zi, cinci șoferi au rămas fără permise de conducere. Conducătorii auto care nu au acordat prioritate pietonilor care traversau regulamentar au fost sancționați cu amendă în valoare de 580 de lei.

Agenții Biroului Rutier Fălticeni le-au reținut permisul pentru 30 de zile.

În cadrul acțiunii au fost sancționate și alte abateri precum lipsa centurii de siguranță, aplicarea unor folii fumurii neomologate (1.305 lei).

Unul dintre șoferi a fost surprins vorbind la telefon în timp ce conducea și nici purta centura de siguranță. Conform noilor reglementări în vigoare, prin concurs de contravenții, conducătorului auto i s-a reținut permisul pentru 30 zile. El a fost amendat cu 1.160 de lei.

Acțiunea de disciplinare destinată pietonilor și șoferilor va continua joi și vineri.

Polițiștii Biroului Rutier Fălticeni vor derula începând de vineri după-amiaza și până luni dimineața, acțiuni control pe linie de alcool și viteză.

Oamenii legii vor fi prezenți atât pe drumurile naționale din zonă, cât și în municipiu.

În primele 10 luni ale acestui an, agenții aceluiași birou rutier au reținut circa 200 de permise și au întocmit peste 100 de dosare penale.

ȘTIRI