Preoții din Protoieria Fălticeni au donat un nou set de aparatură modernă pentru spitalul municipalLocal

Preoții din Protoieria Fălticeni au donat un nou set de aparatură modernă pentru spitalul municipal

       Accesări: 4107

Colaborare cu beneficii pentru pacienți, doctori și comunitate. Parteneriatul dintre Protoieria Fălticeni și Spitalul Municipal Fălticeni aduce un plus de valoare actului medical local printr-o serie de donații începută în urmă cu patru ani. Preoții din mai multe parohii pun mână de la mână, apoi achiziționează aparatură de ultimă generație.

Ultimele sisteme dăruite unității medicale sunt două monitoare de funcții vitale de tip CMS 8000.

Aparatele vor fi folosite în cadrul secțiilor Chirurgie și Medicină internă. Costurile se ridică la 9.200 lei și au fost suportate integral de preoții din Protoieria Fălticeni.

Produsele au fost donate luni, 18 noiembrie, într-un cadru festiv, în prezența directorului medical Dorin Vâlceanu și a altor cadre medicale.

Din partea Protoieriei au participat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu și câțiva preoți din parohiile aflate în municipiu sau în satele din zona Fălticeni.

„Ne exprimăm bucuria de a veni în sprijinul celor bolnavi și vă asigurăm că astfel de fapte vor continua și în viitor.”, a declarat protoiereul Adrian Dulgheriu. „Acest dar îl oferim din inimă și cu multă dragoste creștină, în numele Bisericii, a preoților și al credincioșilor. Mulțumim pe această cale și domnului doctor manager Vlad Morariu pentru frumoasa colaborare dintre cele două instituții și pentru că ne ajută în demersul nostru de face astfel de activități menite să ajute pe cei bolnavi”.

Șeful secției de Medicină internă, medicul Stelică Constantin, a mulțumit tuturor preoților care s-au implicat în această acțiune, amintind necesitatea acestor aparate pentru activitățile spitalicești.

În urmă cu doi ani, preoții au donat un EKG pentru Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU).

Activitatea s-a desfășurat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și se adaugă celorlalte campanii de donație destinate secțiilor din cadrul Spitalului Municipal Fălticeni.

Medicul Constantin a apreciat că donațiile sunt o binecuvântare pentru cadrele medicale, dar și pentru pacienții spitalului, mai ales pentru faptul că vin din partea reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române.

Preoții din Protopopiatul Fălticeni organizează lunar acțiuni filantropice de sprijin și ajutorare pentru persoane din toate categoriile sociale, dintre cei aflați în dificultăți financiare din diferite localități.

Campanii de binefacere au fost orientate și spre cei aflați în nevoi, săraci sau oameni suferinzi.

În fiecare an, în perioada postului Nașterii Domnului, preoții au desfășurat campanii de sprijin și susținere a actului medical prin furnizarea de tehnică modernă.

Donațiile oferite în cei patru ani, de Protoieria Fălticeni, spitalului din Fălticeni depășesc 500.000 de lei.

ȘTIRI