Polițiștii continuă „Blocada”. Acțiuni în comunele Slatina și Vulturești. Doi șoferi băuți au fost scoși din traficul autoRural

Polițiștii continuă „Blocada”. Acțiuni în comunele Slatina și Vulturești. Doi șoferi băuți au fost scoși din traficul auto

       Accesări: 330

Polițiștii nu slăbesc deloc ritmul în privința controalelor rutiere. În acest sfârșit de săptămână, agenții Poliției Rutiere Fălticeni și cei de la Secțiile de Poliție Rurală din Mălini, Vadu Moldovei și Preutești au acționat pe drumurile naționale și județene pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și droguri. Numeroși șoferi au fost trași pe dreapta, în cadrul Acțiunii „Blocada”.

Doi șoferi aflați sub influența alcoolului au fost identificați, cu ocazia acestor controale, din perioada 6 – 8 octombrie.

Vineri după-amiaza agenții din patrula SPR 12 Preutești au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe un drum comunal de pe raza comunei Vulturești.

La volan se afla un bărbat de 49 de ani, din satul Merești, care emana halenă alcoolică.

El a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1.21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Potrivit procedurilor în vigoare, șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Aceeași acțiune, alt șofer băut.

Agenții SPR 7 Mălini au acționat sâmbătă, 7 octombrie, pe raza comunei Slatina, în cadrul „Blocada”.

Oamenii legii au oprit pentru un control un autoturism condus de către un localnic, ce emana halenă alcoolică.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La spital i-au fost recoltate două probe biologice de sânge.

În ambele cazuri au fost întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii „de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului”.

Acțiunile de tip „Blocada” au ca scop creșterea gradului de siguranță publică și includ componentă operativă pentru identificarea celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool sau droguri, dar și o componentă preventivă, de informare și responsabilizare.

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri sunt utilizate toate aparatele etilotest, etilometru și drugtest din dotare.

În ultimele trei zile, polițiștii din cadrul IPJ Suceava au suspendat 58 de permise de conducere pentru abateri la regimul rutier și au reținut 34 de certificate de înmatriculare.

Activitățile cu caracter preventiv s-au încheiat cu peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 300.000 lei, pentru abateri la regimul rutier, dar și pentru acte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

ȘTIRI