Incendiu într-o gospodărie din comuna Mălini. Arde acoperișul unei case. Intervenție cu cinci autospecialeRural

Incendiu într-o gospodărie din comuna Mălini. Arde acoperișul unei case. Intervenție cu cinci autospeciale

       Accesări: 1434

Sezonul rece este aproape, iar pompierii vor avea zile de foc. Aceștia au intervenit duminică, 8 octombrie, la un incendiu declanșat într-o gospodărie de raza comunei Mălini. Mai multe echipaje s-au deplasat în satul Văleni-Stânișoara pentru stingerea flăcărilor dintr-o locuință.

Intervenția se desfășoară cu forțe suplimentare pentru lichidarea unui incendiu declanșat la acoperișul unei case.

Au acționat la fața locului pompierii Detașamentului Fălticeni și paramedicii SMURD, prezenți cu ambulanța B2.

Ei au fost sprijiniți de lucrătorii SVSU Mălini, Slatina și Cornu Luncii. Cinci autospeciale au fost trimise la intervenție.

Nu s-au înregistrat anunțate victime.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Pompierii au evaluat pagubele produse. În urma incendiului au ars acoperișul casei pe aproximativ 60 de metri pătrați, planșeul pe aproximativ 32 de metri pătrați și bunuri din interior.

La sosirea echipajelor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la o anexă învecinată.

Incendiul a izbucnit cel mai probabil din cauza unor scântei provenite din coșul de fum necurățat.

Pompierii atrag atenția că în ultimele zile, când s-au înregistrat temperaturi în scădere, tot mai multe persoane noi au început să folosească sobe, reșouri, calorifere sau alte mijloace de încălzire.

Sfaturile pompierilor pentru familiei

  • Este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate!
  • Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii!
  • Fii responsabil și instalează-ți un detector de fum în locuința ta! Acesta va declanșa alarma încă din stadiu incipient al unui incendiu, ceea ce poate fi un factor important pentru salvarea locuinței și a vieții.

ȘTIRI