Fălticeneanul Sebastian Boambă este vicecampion național la box. Patru medalii cucerite de sportivii ACS ȘomuzSport

Fălticeneanul Sebastian Boambă este vicecampion național la box. Patru medalii cucerite de sportivii ACS Șomuz

       Accesări: 1088

Sunt în topul sportivilor la nivel național. Patru tineri din Fălticeni și Lămășeni s-au remarcat la Campionatul Național de Box pentru juniori. Competiția, ce s-a desfășurat la Brăila, în perioada 1 – 8 octombrie, a reunit un număr ridicat de participanți cele mai reprezentative cluburi din țară.

Elevii antrenorului emerit Vasile Nistor s-au întors de la întrecerea pugilistă cu patru medalii.

Cea mai bună performanță din lotul fălticenean este bifată de Sebastian Boambă care și-a adjudecat medalia de argint și titlul de vicecampion național, la categoria 63 kg.

El a pierdut în finala mare în fața botoșăneanului Alex Magdalin, un vechi rival, pe care Sebastian l-a învins în finala Cupei României.

Pe podium au urcat alți trei sportivi valoroși ai clubului ACS „Șomuz”, ce au concurat la categoriile 57, 60 și +80 kg.

Este vorba despre Iulian Buletică (Fălticeni), Claudiu Berezincu (Lămășeni) și Liviu Ciobanu (Fălticeni) toți medaliați cu bronz la Campionatul Național de Box.

Alți doi elevi pregătiți de Vasile Nistor au avut rezultate meritorii, Sergiu Străjeriu și Claudiu Dinu, ambii clasați pe locul cinci în competiție la categoriile 54 și 63 de kilograme.

El s-a declarat mulțumit de rezultate, iar tinerii medaliați se întorc și mai motivați la antrenamentele de zi cu zi.

Clubul ACS „Șomuz” se mândrește în momentul de față cu pugiliști vicecampioni naționali. Este vorba despre Marina Apetroae (Preutești) și Sebastian Boambă (Fălticeni). Ei și colegii lor se antrenează în noua sală de box din cartierul Maior Ioan, deschisă în vara acestui an.

Primăria și Consiliul Local Fălticeni susțin performanța sportivă la nivel local, inclusiv la box, investind în zona de infrastructură, iar rezultatele nu încetează să apară.

Antrenorul emerit Vasile Nistor, cel mai titrat boxer sucevean al tuturor timpurilor, fost campion european, reușește să bifeze la fiecare eveniment pugilistic performanțe dintre cele mai strălucite, aducând pe ring tineri talentați, bine pregătiți, de perspectivă, care aspiră la mult râvnitul titlul de campion național.

ȘTIRI