PNL Fălticeni lansează programul „Destin și Demnitate”. Opt proiecte majore pentru dezvoltare durabilăAlegeri

PNL Fălticeni lansează programul „Destin și Demnitate”. Opt proiecte majore pentru dezvoltare durabilă

       Accesări: 1875

Iubim Fălticeniul: vrem un oraș mai frumos! Acesta este dezideratul liberalilor din echipa liderului local Codrin Bența.

Este vremea planurilor pentru mâine. Campania electorală scoate la suprață idei noi care ne vor contura viitorul, mai precis al următorilor patru ani. PNL Fălticeni vine în fața electoratului cu un buchet de proiecte menite să aducă armonie și un trai mai bun.

Cele opt elemente de noutate vizează domenii precum educația, turismul, sănătatea, urbanismul, dar și zone importante precum atragerea investitorilor și protecția socială.

Codrin Bența, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Fălticeni, pune accent în programul de dezvoltare locală și pe micii întreprinzători.

„Destin și Demnitate” este un program de dezvoltare locală în opt pași, pe axele modernului și frumosului.

Primul proiect vizează Realizarea Planului de urbanism general cu reguli foarte clare de elevare a construcțiilor, care să facă din Fălticeni un oraș frumos.

Liberalii sunt oripilați de haosul care domnește la acest capitol și vor să pună capăt scăpărilor care produc dezacorduri în dezvoltarea urbanistică armonioasă.

Al doilea proiect vizează realizarea unui Muzeu de istorie și etnografie al Fălticeniului. Ar fi al șaselea care va intra în salba muzeelor, unul care va fi construit cu fonduri europene.

Clădirea care va adăposti muzeul este Casa Tatos, de pe Strada Maior Ioan, fostul Spital de Copii, un imobil reprezentativ pentru istoria locală. Muzeul va valorifica bogata zestre locală și frumusețea trecutului, un popas și un nou loc de atracție pentru turiști.

Codrin Bența și echipa PNL consideră oportună existența Centru de excelență în educație. Proiectul este menit să stimuleze performanța școlară și atragă elevii spre zona olimpică. Acest centru ar urma să funcționeze în clădirea Grădiniței cu Program Normal „Lizuca”.

Grădinița „Lizuca”

Casa Tatos

Esențială pentru vremurile noastre este sănătatea.

Liberalii fălticeneni au două proiecte majore, două centre pentru persoanele suferinde de boli incurabile care pot fi tratați corespunzător într-un Centru de îngrijiri paliative, care urmează să fie amenajat în clădirea fostului Consulat austriac, de pe strada Sucevei, și a unui Centru de îngrijire pentru persoanele vârstnice în clădirea fostului Spital de Boli Contagioase din cartierul Maior Ioan.

Punctul forte al acestui program este crearea locurilor de muncă și amenajarea unui parc industrial lângă Stația de epurare ACET (în apropierea podului spre Țarna Mică). Acesta ar urma să umple golul actual, printr-o oferta consistentă pe piața locală.

Liberalii fălticeneni vor să întreprindă demersuri pentru transferul clădirii fostului Dispensar CFR (situată lângă Gară) în patrimoniul municipiului. Imobilul ar urma să fie transformat într-un centru pentru persoane fără adăpost, ceea ce, la ora actuală, este necesar.

Un accent parte este pus pe dezvoltarea turismului prin proiectul Fălticeni – Poarta de intrare în Bucovina. Codrin Bența, candidat la funcția de primar al municipiului Fălticeni, nu îi va trece cu vederea pe micii întreprinzători prin promovarea frecventă la târguri de turism sau prin organizarea unor târguri destinate producătorilor locali, de Paști și de Crăciun.

La ultimul punct din programul „Destin și demnitate”, liberalii îți propun un proiect ambițios ce vizează reabilitarea tuturor clădirilor de patrimoniu și protejarea acestora prin norme legislative locale.

Printr-un astfel de proiect, clădiri emblematice vor aduce un plus de strălucire municipiului Fălticeni, supranumit Orașului Muzeelor și al Culturii care subzistă și prin frumosul arhitectural.

Fosta Secția Boli Infecțioase

Casa Brener

Programul PNL Fălticeni pentru mandatul 2024-2028:

•1. Realizarea Planului de urbanism general cu reguli foarte clare de elevare a construcțiilor, care să facă din Fălticeni un oraș frumos.
•2. Realizarea unui Muzeu de istorie și etnografie al Fălticeniului cu finanțare europeană, prin reabilitarea fostei case a lui Gavril Tatos (Spitalul Sanepid) de pe Strada Maior Ioan.
•3. Realizarea unui Centru de excelență în educație în clădirea unde a funcționat Grădinița cu Program Normal Lizuca.
•4. Amenajarea unui Centru de îngrijiri paleative în clădirea fostului Consulat austriac și a unui Centru de îngrijire pentru persoanele vârstnice în clădirea fostului Spital de boli contagioase.
•5. Amenajarea unui parc industrial lângă Stația de epurare ACET (în apropierea podului spre Țarna Mică).
•6. Întreprinderea demersurilor pentru transferul clădirii fostului Dispensar CFR (situată lângă gară) în patrimoniul municipiului și transformarea sa într-un centru pentru persoane fără adăpost.
•7. Dezvoltarea turismului prin proiectul Fălticeni – Poarta de intrare în Bucovina, prin promovarea frecventă la târguri de turism, sau prin organizarea a două târguri ale producătorilor locali: de Paști și de Crăciun.
•8. Reabilitarea tuturor clădirilor de patrimoniu și protejarea acestora prin norme legislative locale.

Pe altă parte, liberalii spun că au observat mai multe carențe în spațiul urbanistic fălticenean și că vor să ia atitudine împotriva acestor scăpări nepermise care știrbesc și pun într-o lumină negativă inclusiv clădiri istorice.

Așa nu! Așa nu se face administrație locală!

Comandat de PNL Suceava, COD AEP 21240015

Material realizat de Cronica Media SRL

ȘTIRI