Surpriză pe scena politică locală. Profesoara și consilierul local Mariana Amarie (PNL) s-a înscris în PSD FălticeniExclusiv

Surpriză pe scena politică locală. Profesoara și consilierul local Mariana Amarie (PNL) s-a înscris în PSD Fălticeni

       Accesări: 3345

Surpriză pe scena politică locală. Cel mai activ consilier local al PNL Fălticeni s-a înscris în PSD Fălticeni. Este vorba despre Mariana Amarie, care, începând de astăzi, 28 martie, este membru cu drepturi depline în cadrul organizației municipale.

Sprijinită puternic de Cătălin Coman, profesoara Mariana Amarie pășește în PSD, după votul în unanimitate al organizației municipale.

Validarea s-a făcut în cadrul ședinței statutare.

Ea va candida la următoarele alegeri pe lista consilierilor PSD, pe un loc eligibil, după cum afirmă Cătălin Coman.

Cătălin Coman, președintele organizației, și senatorul George Mîndruță, coordonatorul de zonă al social-democraților, au expus motivele pentru care Mariana Amarie face pasul spre PSD Fălticeni și are susținerea celor doi.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Membrii PSD Fălticeni au votat în unanimitate cooptarea profesoarei în organizația municipală, unde profesoara se bucură de un sprijin important din partea femeilor social-democrate.

Mariana Amarie s-a înscris în PSD, după câțiva ani în care s-a ocupat de construirea și consolidarea organizației femeilor liberale din organizația locală.

Ea este în prezent director al creșei Sfânta Ana din municipiul Fălticeni și membru în Consiliul Local Fălticeni.

Mariana Amarie, în vârstă de 54 de ani, și-a făcut debutul politic în anul 2000, la Partidul Democrat, ulterior devenit PDL.

Ea spune că ceea ce a determinat-o să treacă la PSD este dorința de a face parte din echipa primarului Cătălin Coman, omul determinat să dezvolte pe mai departe municipiul Fălticeni.

În egală măsură, Amarie spune că opțiunea ei se leagă și de modul în care cei doi au colaborat la nivel instituțional, în relația Primărie-Creșă, în Consiliul Local, dar și la nivel interuman.

Mariana Amarie susține că aici, în PSD, se regăsește ca om al municipiului, afirmând că obiectivul ei este să întregească echipa aleșilor locali.

Venirea consilierului local PNL la PSD este considerată una importantă pentru social-democrații fălticeneni.

Cătălin Coman afirmă că Mariana Amarie aduce cu sine plus valoare, nu doar prin prisma realizărilor profesionale, dar și prin faptul că este un consilier local activ, cât și o persoană implicată în problemele comunității locale.

El a subliniat faptul că a propus-o și susținut-o să intre în rândurile partidului, având convingerea că poate contribui cu experiența sa în viitoarea echipă și la următoarele proiecte de dezvoltare locală.

„În calitate de președinte al Organizației Municipale PSD consider că am adus în organizația locală un om valoros și echilibrat. Eu cred că astfel de oameni merită ajutați, sprijiniți, promovați.”, a explicat Coman. „Am colaborat foarte bine cu dumneaei atât la nivelul Consiliului Local, cât și ca director al creșei. Eu sunt adeptul unei echipe construite în jurul valorilor, iar Mariana Amarie este omul care completează viitoarea noastră echipă pentru Consiliul Local”.

Cătălin Coman spune că trecutul politic este mai puțin important, iar ceea ce contează cu adevărat este este ceea ce se poate face pentru ca viața fălticenenilor să fie mai bună.

El a subliniat că atât el, cât și cel mai proaspăt membru PSD, Mariana Amarie, un om dinamic și implicat, au aceleași obiective, și din acest motiv acum sunt în aceeași echipă.

La finalul ședinței statutare, președintele Organizației Municipale PSD a subliniat faptul că Mariana Amarie va fi prezentă pe un loc eligibil pe lista consilierilor locali PSD, mandatul 2024-2028.

George Mîndruță are și el cuvinte de apreciere pentru profesoara Mariana Amarie.

Senatorul a fost invitat să asiste la ședința de astăzi, care a pus pe tapet validarea statului de membru al PSD Fălticeni.

Demnitarul este convins că alegerea făcută de Cătălin Coman este cea potrivită pentru obiectivele propuse la alegerile viitoare.

„Sunt convins că domnul Cătălin Coman a făcut alegerea potrivită. În calitatea mea de coordonator de zonă, Fălticeniul fiind perla coroanei pentru PSD Suceava, evident că am asistat cu bucurie și drag la primirea doamnei Mariana Amariei în organizația municipală. ”, a explicat senatorul George Mîndruță. „Vorbim despre un om apreciat la nivel profesional, dar și în societate. Iar orice echipă, oricât ar fi de performantă, iar PSD are la Fălticeni o echipă performantă, trebuie și poate fi îmbunătățită la un moment dat”.

Mîndruță opinează că prin Mariana Amarie, PSD a câștigat un om valoros, iar Cătălin Coman țintește un rezultat mai bun la alegerile din iunie 2024, față de scrutinul din 2020.

Senatorul social-democrat mai spune că un primar puternic și motivat are nevoie de o echipă pe măsură, iar acest fapt prinde deja contur.

ȘTIRI