Peste 3.000 de metri cubi de material lemnos confiscați în urma unor controale care au vizat ilegalitățile din domeniul silvic în județul SuceavaActualitate

Peste 3.000 de metri cubi de material lemnos confiscați în urma unor controale care au vizat ilegalitățile din domeniul silvic în județul Suceava

       Accesări: 1892

Polițiști din mai multe județe au acționat în județul Suceava, în cadrul unei acțiuni extinse pentru pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic.

Acțiunea s-a derulat timp de patru zile, în perioada 2-5 iunie, fiind angrenați polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Maramureș, Neamț, Bacău, Bistrița-Năsăud, Mureș, Covasna și Vrancea.

Controalele s-au axat pe combaterea tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, cât și pe verificarea respectării dispozițiilor legale de către agentii economici pe linia achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Astfel, au fost verificați 15 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier.

 Polițiștii au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 144.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au constatat o infracțiune de evaziune fiscală (omisiunea înregistrării în tot sau în parte a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale a operațiunilor comerciale realizate sau a veniturilor realizate).

 Au fost dispuse măsuri complementare de confiscare a 3.101 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de aproximativ 943.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și RNP – Romsilva – Direcția Silvică Suceava.

 Misiunile s-au desfășurat în colaborare cu  specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, gărzile forestiere Brașov, Cluj, Focșani, Râmnicu Vâlcea și Suceava.

Foto – Arhivă

ȘTIRI