Pavilionul central al spitalului din Fălticeni se redeschide pe 23 aprilie. Pacienții vor trece printr-un nou triajExclusiv

Pavilionul central al spitalului din Fălticeni se redeschide pe 23 aprilie. Pacienții vor trece printr-un nou triaj

       Accesări: 3284

Vești bune pentru pacienții din zona Fălticeni. Pavilionul central al Spitalului Municipal Fălticeni va fi redeschis începând de joi. Medicii, asistentele și infirmierele își vor relua activitatea pe 23 aprilie, de la ora 8.00.

Unitatea a fost închisă pe 4 aprilie, după ce zeci de cadre medico-sanitare au fost depistate pozitiv la testul pentru noul coronavirus. Pacienții au fost externați, după ce au fost testați în prealabil în același spital.

Patru secții și un compartiment și-au sistat activitatea la momentul respectiv: secțiile Cardiologie, ATI, Chirurgie, Medicină Internă și Compartimentul Primiri Urgențe (CPU).

Infecția în lanț a pornit de la un medic care făcea gărzi și la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

„Joi, pe 23 aprilie, redeschidem pavilionul central. Unitatea se redeschide dimineața. Avem câteva noutăți: un cort pentru triaj epidemiologic și tuneluri de dezinfecție în toate secțiile spitalului”, a declarat managerul Vlad Morariu, în exclusivitate pentru Cronica de Fălticeni. „ Suntem pregătiți să reluăm activitatea.”

Codrin Benta
Manager Vlad Morariu

În cele aproape trei săptămâni de inactivitate, urgențele, intervențiile chirurgicale și pacienții cu afecțiuni cardiologice au fost direcționați către Spitalul Municipal Rădăuți, dar și spre Spitalul Județean Suceava.

Celelalte secțiile externe ale spitalului din Fălticeni au funcționat fără probleme. Conducerea unității precizează că aici nu sunt înregistrate cazuri de coronavirus la medici, asistente și infirmiere.

Tuneluri sanitare și patru dezinfecții generale

În cele 19 zile cât clădirea a stat închisă, s-au făcut mai multe ședințe de nebulizare.

Toate încăperile pavilionului central, ridicate acum 160 de ani în urmă, au intrat în dezinfecție generală. Până la momentul de față au fost făcute patru campanii de dezinfecție.

Ca măsură suplimentară, unitatea medicală centrală și toate celelalte secții au fost dotate cu tuneluri sanitare pentru dezinfecție.

Acestea sunt prevăzute cu lămpi cu ultraviolete și biocid care este pulverizat pe îmbrăcăminte, picioare și mâini. Toate persoanele care intră în spital, medici, pacienți sau aparținători vor trece prin acest filtru anticovid.

Cort pentru triaj epidemiologic

Medicul Vlad Morariu a declarat pentru cotidianul Cronica de Fălticeni că personalul are un moral bun și că medicii, asistentele și infirmierele vor să revină la serviciu.

Ca măsură suplimentară pe timp de pandemie, în exteriorul unității medicale va funcționa un cort pentru triaj epidemiologic.

Pacienții suspicionați de coronavirus sau care vin din țările aflate în zona roșie vor fi aduși în acest cort pentru consultație. Persoanele vor fi examinate de cadre medicale echipate cu măști și combinezoane de protecție.

Spitalul Municipal Fălticeni va rămâne unitate suport pentru Spitalului Județean de Urgență Suceava și va trata ca și până acum doar cazurile noncovid.

ȘTIRI