Îndemn la rugăciune pentru sănătatea Arhiepiscopului Pimen. Ierarhul este confirmat cu noul coronavirusActualitate

Îndemn la rugăciune pentru sănătatea Arhiepiscopului Pimen. Ierarhul este confirmat cu noul coronavirus

       Accesări: 740

Apel la rugăciune comună. Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, Damaschin Dorneanul, i-a îndemnat pe preoţii şi credincioşii să se roage pentru sănătatea arhiepiscopului Î.P.S. Pimen. Ierarhul a fost confirmat pozitiv, pe 20 aprilie, la testul pentru noul coronavirus.

Un elicptor SMURD de la Iași l-a transferat luni seara de la Spitalul Județean de Urgență la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” unde se află în prezent.

În vârstă de 90 de ani, Î.P.S. Pimen a fost diagnosticat cu coronavirus în formă medie.

Mesajul episcopului vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor le amintește credincioșilor că au această datorie de suflet față de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen pentru că și el i-a purtat în rugăciune, i-a binecuvântat, iertat și povățuit cu dragoste și este de atâtea decenii un adevărat părinte duhovnicesc.

P.S. Damaschin Dorneanul a subliniat că pe lângă marea bucurie a sărbătorii, credincioșii și preoții sunt cuprinși și de tristețe cu gândul la starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen.

Codrin Benta

În același mesaj, episcopul vicar i-a îndemnat pe credincioși, monahi și pe preoți să înmulțească rugăciunea către Dumnezeu pentru ca Doctorul sufletelor și trupurilor să aducă însănătoșire Întâistătătorului Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

P.S. Damaschin Dorneanul

Mesajul episcopului vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

„Iubiți frați preoți,

Cinstiți viețuitori ai sfintelor mănăstiri,

Iubiți credincioși,

În aceste zile de prăznuire a Sfintei Învieri a Domnului Iisus Hristos, pe lângă marea bucurie a sărbătorii suntem cuprinși și de tristețe cu gândul la starea de sănătate a Părintelui nostru Arhiepiscop Pimen.

Vă îndemn, din toată inima, să înmulțim rugăciunea către Dumnezeu pentru ca El, Doctorul de suflete și de trupuri, să aducă însănătoșire Înaltpreasfințitului pentru a-l avea iarăși, cu puteri înnoite, în mijlocul obștii credincioșilor din Bucovina.”, scrie preasfințitul Damaschin Dorneanul.

„Așa cum bunul vlădică ne-a învățat de atâtea ori, să stăm uniți în același gând, unul pe altul întărindu-ne și îmbărbătându-ne, rămânând conștiincioși în ascultările pe care le avem rânduite, în duh de pace și împreună-lucrare.

Avem această datorie de suflet față de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Pimen, ca unul care ne-a purtat și el în rugăciune, ne-a binecuvântat, ne-a iertat, ne-a povățuit cu dragoste și ne este, pentru toți, de atâtea decenii, un adevărat părinte duhovnicesc.

Cu credință neclintită în purtarea de grija a lui Dumnezeu și cu nădejde în puterea Lui vindecătoare și mângâietoare, vă spun tuturor Hristos a Înviat!”

ȘTIRI