Parcul Prefecturii va fi finalizat peste patru săptămâni. Proiectul de modernizare este realizat în proporție de 80%Exclusiv

Parcul Prefecturii va fi finalizat peste patru săptămâni. Proiectul de modernizare este realizat în proporție de 80%

       Accesări: 5374

Una dintre investițiile derulate la nivel local se apropie de finalizare. Proiectul de modernizare și reabilitare al Parcului Prefecturii este realizat în proporție de 80%. Constructorul și-a propus să încheie lucrările peste patru săptămâni, mai devreme decât prevede termenul limită stabilit în contract, și spune că, dacă vremea va fi bună, la sfârșitul lunii iunie vor închide șantierul.

Cele mai complexe lucrări din proiect au fost încheiate, iar acum urmează amplasarea mai multor dotări.

Parcul Prefecturii, Amplasat între Spitalul Municipal și Muzeul de Artă, este cel mai vechi și mare parc din municipiul Fălticeni.

Directorul firmei de construcții care pune în operă investiția, susține că, parcul, la finalizarea lucrărilor de reabilitare, va fi cel mai frumos și modern parc existent din județul Suceava.

Elemente din trecut

Deși vorbim despre un parc nou în proporție de 95%, există și elemente care au fost păstrate sau care au vor fi readuse în actualitate.

Este vorba despre foișorul din lemn. În urmă cu mai mulți ani era punctul de atracție al parcului, iar acum, prin intermediul proiectului actual, își reia locul.

Autoritățile locale vor să organizeze aici serate și evenimente muzicale, așa cum se întâmpla mai demult.

Un alt element al trecutului care va fi înnoit este fântâna arteziană. Aceasta va fi cosmetizată și modernizată cu ajutorul unei tehnologii din Franța, care va jocuri de apă, jeturi sincronizate și lumini colorate.

Multe noutăți în proiect

Dintre elementele de noutate sunt câteva pergole ce vor fi montate pe aleea de la intrarea în parc, care va duce spre noul loc de joacă. Acest spațiu este finalizat la partea de structură, urmând ca în cel mult două săptămâni să fie montată întreaga aparatură și covorul de protecție din cauciuc.

În capătul acestuia va fi amenajat un spațiu dedicat tinerilor și adulților, cu aparate pentru întreținerea mușchilor.

Elementele de mobilier urban, importate din Ungaria, au sosit zilele acestea, băncile și coșurile de gunoi urmând să fie amplasate după finalizarea aleilor.

Vechiul rond și traseele pietonale au fost păstrate, însă sub aspect estetic totul este nou.

Prin același proiect vor fi plantați 200 de arbuști, numeroase flori, iar spațiul verde va fi înlocuit integral cu gazon natural.

Parcul va fi împrejmuit, supravegheat video și închis pe timpul nopții

Sistemele de supraveghere video, internetul gratuit și sistemele de irigații cu senzori și comandă electronică sunt alte noutăți din acest proiect.

Covoare de gazon vor fi amplasate în zona aleilor pietonale pe care vor fi aplicate pavaje.

Stâlpii de iluminat sunt importați din Germania și vin la pachet cu sisteme eficiente energetic.

Parcul va fi împrejmuit cu gard din fier forjat, iar pe timpul nopții va fi închis.

Un alt element de noutate este parcarea ecologică. Aflată în curs de amenajare, pe partea cu strada Cuza Vodă, în apropiere de parcarea spitalului, aceasta va avea șapte locuri.

Parcul Prefecturii este în șantier din noiembrie 2022, urmând să fie deschis publicului în luna iulie.

Valoarea investiției se ridică la circa 2 milioane de lei.

ȘTIRI