Până vineri sunt anunțate acțiuni de amploare ale polițiștilor suceveni cu accent pe delictele silvice și respectarea ordonanțelor militareActualitate

Până vineri sunt anunțate acțiuni de amploare ale polițiștilor suceveni cu accent pe delictele silvice și respectarea ordonanțelor militare

       Accesări: 8463

Peste 300 de polițiști suceveni vor acționa până vineri, 1 mai 2020, în cadrul unei ample acțiuni având ca obiect prevenirea și combaterea delictelor silvice dar și monitorizarea modului de respectare a restricțiilor de circulație și a celelalaltor interdicții impuse.

Luni, 27 aprilie, acțiunile polițiștilor au debutat în zona Rădăuți – Marginea – Sucevița – Voivodeasa – Palma. În ultimele două săptămâni, în această zonă a fost identificat un risc sporit privind activitatea ilicită în sfera delictelor silvice, fiind confiscați peste 350 metri cubi material lemnos.

A doua componentă a acțiunii o reprezintă monitorizarea și verificarea modului de respectare a ordonanțelor militare în zona carantinată.

Astăzi, o aeronava IGAV monitorizează spațiul aerian din zonele Pătrăuți, Salcea, Șcheia, precum și întregul inel de carantină iar la sol peste 100 de polițiști, polițiști locali, jandarmi și militari organizează filtre pe ambele sensuri de mers pe raza municipiului Suceava și a localităților limitrofe carantinate prin oprirea totală a traficului și verificarea tuturor vehiculelor și persoanelor.

Echipaje de intervenție suplimentare, inclusiv o grupă de luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale sunt direcționate din aer spre zonele cu aflux sporit de cetățeni sau cu valori ridicate de trafic.

“Le cerem cetățenilor să manifeste înțelegere și receptivitate la acțiunile noastre chiar dacă activitățile de verificare minuțioase le pot răpi câteva momente suplimentare. Ceea ce facem este în interesul tuturor și pentru un deznodămând fericit cât mai rapid legat de situația pandemiei Covid”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

ȘTIRI