Numărul incendiilor generate de coșurile de fum este în creștere. Pompierii din Fălticeni au fost solicitați în LiteniActualitate

Numărul incendiilor generate de coșurile de fum este în creștere. Pompierii din Fălticeni au fost solicitați în Liteni

       Accesări: 784

În ultimele 24 de ore, pompierii militari suceveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 6 incendii.

Cinci dintre acestea au izbucnit din cauza coșului de fum necurățat sau amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.

În noaptea de marți spre miercuri, 7-8 ianuarie, militarii Detașamentelor de Pompieri Fălticeni și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Liteni, au intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță B2, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Roșcani, orașul Liteni.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul casei de locuit, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la o locuință învecinată.

Din primele informații, a existat suspiciunea că în interior ar putea fi surprinsă o persoană. Din fericire, informațiile nu s-au confirmat, iar pompierii care au pătruns în casă au evacuat o butelie care era în pericol să explodeze, precum și bunuri materiale.

Mahanu Design

Incendiul a fost lichidat după aproape 2 ore, la ora 1:35.

A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați și s-au degradat pereții portanți.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost efectul termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei, precum și locuința învecinată.

Pentru evitarea incendiilor, pompierii suceveni reamintesc populației câteva reguli:

  • coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;
  • în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;
  • coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

ȘTIRI