Noutăți legate de Autostrada A7: Tronsoanele Suceava-Pașcani şi Suceava-Siret vor intra în faza întocmirii proiectului tehnic și studiului de fezabilitateActualitate

Noutăți legate de Autostrada A7: Tronsoanele Suceava-Pașcani şi Suceava-Siret vor intra în faza întocmirii proiectului tehnic și studiului de fezabilitate

       Accesări: 38228

Vești noi pe linie de infrastructură rutieră de mare viteză. Autrostrada care va traversa de la nord la sud județul Suceava ajunge în etapa de proiectare. Anunțul a fost făcut de Lucian Bode, ministrul Transporturilor, care a vorbit la Iași despre investițiile din zona Moldovei.

El a precizat că au fost definitivate procedurile pentru ultimele două tronsoane din autostrada A7, respectiv Suceava-Pașcani şi Suceava-Siret.

Ministrul Bode susține că urmează semnarea contractelor pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.

„Regiunea Moldovei are nevoie de investiţii, iar guvernarea liberală investeşte şi va investi masiv în această zonă pentru că, ştiţi foarte bine, este nevoie să recuperăm decalajele de dezvoltare care există în acest moment raportat la celelalte regiuni.”, a declarat Ministrul Transporturilor. „Principiul după care ne ghidăm este să nu lăsăm nicio regiune în urmă. Să dezvoltăm echilibrat infrastructura de transport la nivel naţional prin asigurarea conectivităţii între regiunile istorice astfel acesta fiind un obiectiv prioritar asumat prin actul de guvernare.”

Autostrada A7, supranumită și „Coloana vertebrală a Moldovei”, va fi drumul de mare viteză pe relația Nord-Sud care va prelua circulația de pe DN 2, unde se înregistrează cele mai mari valori de trafic auto din regiune.

Codrin Benta

Tronsonul de Siret-Suceava-Pașcani măsoară 102 kilometri și se adaugă celor 353 kilometri de la Pașcani la Ploiești. Autostrada A7 va avea 455 de kilometri de la un capăt la altul, între Siret și Ploiești și va traversa Moldova de la nord la sud.

Șoseaua de mare viteză va trece prin județele Suceava, Iași, Bacău, Vrancea, Buzău și Prahova.

„Vreau să dau o veste bună Moldovei şi anume: am definitivat procedurile pentru ultimele două tronsoane din autostrada A7, Suceava-Pașcani şi Suceava-Siret pentru care au fost desemnaţi câştigătorii şi urmează semnarea contractelor pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic.”, a spus ministrul Bode. „Cu aceste ultime 2 secţiuni din proiectul A7 putem spune că acest proiect intră cu toate cele 6 secţiuni în linie dreaptă, Ploieşti-Buzău, Buzău-Focşani, Focşani- Bacău, Bacău-Paşcani avem contractele în derulare, pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Calendarul contractual, dacă va fi respectat, ne spune că am putea să începem lucrările pentru aceste tronsoane anul viitor.”

Autostrada A7 va fi legată cu autostrada A3 (București-Ploiești-Brașov-Cluj-Napoca-Oradea), ce va avea 585 km, printr-un nod rutier cu bretele pentru fiecare direcție de trafic.

Regiunea Moldovei va mai avea o autostradă, A8, ce va porni din Ungheni spre Iași, Târgu Neamț și se va încheia la Târgu Mureș.

Ministrul Lucian Bode a mai precizat că pentru drumul expres Baia Mare-Suceava (Autostrada Nordului), proiectul este în procedură de evaluare a ofertelor pentru realizarea documentaţiei.

Termenul estimat pentru atribuire este sfârşitul lunii august 2020.

ȘTIRI