Noul prefect al județului Suceava ar putea fi un fălticenean. Senatorul George Mîndruță face precizăriActualitate

Noul prefect al județului Suceava ar putea fi un fălticenean. Senatorul George Mîndruță face precizări

       Accesări: 2520

Suceava va avea un nou prefect. În urmă cu două zile, partidele aflate la guvernare, după negocierile de la București, partidele aflate la guvernare, PNL, USR-PLUS și UDMR, și-au împărțit funcțiile de prefecți și subprefecți. Alianța politică USR-PLUS este cea care va da reprezentantul conducerii centrale în județul nostru.

Potrivit unor surse interne, Teodor Matei este unul dintre candidați și se numără printre favoriții la funcția de prefect al Județului.

În prezent, prefect al județului Suceava este Alexandru Moldovan (PNL).

Senatorul George Mîndruță, președintele organizației PLUS Fălticeni, susține că vor fi mai multe candidaturi pentru ocuparea acestei funcții, toate de la organizația USR.

Joi, la ora 17, vor fi aflate numele celor care și-au depus candidaturile.

Mahanu Design

„Oficial vă pot spune că noi (Alianța USR-PLUS, n.r.) vom nominaliza trei persoane către conducerea de la București.”, ne-a declarat Mîndruță. „Depunerea intenției de a candida, în formula acestui proces intern, este astăzi la ora 17. Atunci vom vedea câți și cine anume este pe lista pentru alegerea prefectului.”

Senatorul George Mîndruță a mai spus că „fiecare candidat trebuie să îndeplinească criterii”, iar dacă vor fi mai mulți de trei candidați, atunci vor trebui alese trei persoane dintre cei care și-au depus intențiile de candidatură.

Originar din Fălticeni, Teodor Matei este membru al organizației locale USR.

El este absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, promoţia 2005, specializarea Ştiinţe juridice.

Teodor Matei a încheiat și studii de masterat în Drept European la Facultatea de Drept din cadrul aceleiași universități.

ȘTIRI