Noua grădiniță din Fălticeni va fi deschisă în toamna acestui an. Lucrările de amenajare sunt în graficul stabilitLocal

Noua grădiniță din Fălticeni va fi deschisă în toamna acestui an. Lucrările de amenajare sunt în graficul stabilit

       Accesări: 998

Vești bune la început de mai. Noua grădiniță din municipiul Fălticeni va fi deschisă în toamna acestui an. Este vorba despre unitatea care este în curs de amenajare pe strada Ion Dragoslav și care va comasa cele două unități „Lizuca” și „Voinicelul”.

Primarul Cătălin Coman spune că proiectul se desfășoară fără probleme, iar lucrările sunt în grafic.

La momentul actual, proiectul este realizat în proporție de 20%.

Autoritățile locale au demarat deja procedurile de achiziție pentru mobilier și celelalte dotări necesare grădinițelor, astfel încât totul să fie pregătit atunci când clădirea va fi finalizată.

Investițiile se ridică la aproximativ 5 milioane de lei.

Grădiniță prietenoasă cu mediul

Noua grădiniță, ce va funcționa ca unitate cu program normal, va fi și cea mai modernă din municipiul Fălticeni. La fel ca și noua creșă, grădinița de Ion Dragoslav va fi una prietenoasă cu mediul.

Clădirea va fi dotată cu panouri solare, pompe de căldură și alte sisteme moderne pentru producerea energiei electrice și termice prin utilizarea energiei solare.

Vor fi șase grupe, trei la parter și trei la etaj.

Fiecare sală de grupă va avea vestiar și grupuri sanitare proprii.

Noua grădiniță cu program normal va avea cale de acces separată, față de clădirea unde învață elevii din ciclul gimnazial. În proiect este prevăzută și o parcare.

Noua grădiniță va comasa personalul didactic și auxiliar, cât și preșcolarii de la grădinițele „Lizuca” și „Voinicelul”. Clădirea va avea parter și un etaj și este concepută după norme și standarde moderne.

Sală multifuncțională și parc de joacă

Autorii proiectul s-au gândit la tot, astfel că în cadrul grădiniței vor exista și două săli multifuncționale pentru festivități, întruniri, activități și ceremonii. Atât la parter cât și la etaj sunt prevăzute spații pentru activități școlare și extrașcolare, unde vor putea fi desfășurate și festivități.

Curtea unității va avea mult spațiu verde și un parc de joacă. Un spațiu destinat activităților recreative va fi realizat și în clădirea grădiniței.

Investiția este pus în operă de către SYM RSC, firmă care s-a remarcat prin seriozitate, calitatea lucrărilor și finalizarea acestora înainte de termen, în câteva proiecte precum reabilitarea Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu” și modernizarea clădirii Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu”.

Primarul Coman susține că noua unitate de învățământ cu program normal ar putea avea la exterior în culori vii, cu desene și personaje din lumea poveștilor, așa cum sunt grădinițele „Dumbrava Minunată” și „Pinocchio”.

Proiectul inițial nu prevede lucrări de pictură murală, însă acestea ar putea fi adăugate ulterior.

ȘTIRI