Noua grădiniță din Fălticeni prinde contur. Unitatea ar putea fi deschisă în preajma sărbătorilor de iarnăLocal

Noua grădiniță din Fălticeni prinde contur. Unitatea ar putea fi deschisă în preajma sărbătorilor de iarnă

       Accesări: 1593

Educația are prioritate la nivel local. La capitolul infrastructură școlară municipiul Fălticeni are cele mai multe proiecte de investiții dintre toate orașele județului Suceava. Rețeaua unităților de învățământ continuă să fie modernizată, patru obiective fiind în plin șantier.

Trei dintre acestea sunt proiecte complet noi.

Cantina Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, sala de sport de la Școala Gimnazială „Ion Irimescu” și Grădinița cu Program Normal de pe strada Ion Dragoslav.

Aceasta din urmă prinde contur, la șase luni de la începerea lucrărilor realizate de aceeași firmă care se ocupă în prezent de noua bază nautică.

Firma SYM RSC s-a ocupat și de reabilitarea Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu”, Parcului Prefecturii, Casei Memoriale „Mihail Sadoveanu” și Cantinei Colegiului Național „Nicu Gane”.

Alma Clinic

Cum va arăta noua grădiniță?

Proiectul grădiniței este finanțat exclusiv de la bugetul local.

Imaginea de mai sus este reprezentarea noii grădinițe. Unitatea va avea intrări separate pentru profesori, părinți și preșcolari, dar și rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Elementele din lemn masiv vor completa aspectul exterior, în zona balconului și zonelor de acces.

Clădirea va avea va benefica de mult spațiu vitrat, astfel încât interiorul va avea parte de multă lumină naturală.

La exterior vor fi locuri de parcare, alei pietonale și spații verzi.

La interior vor fi trei săli de grupă pe fiecare palier, trei grupuri sanitare pentru copii, unul pentru profesori, cancelarie, biroul directorului, cameră pentru asistentul medical, cameră pentru paznic, spațiu pentru activități școlare.

Noua grădiniță va prima unitate de învățământ 2 în 1, în clădire urmând să funcționeze cele două grădinițe „Voinicelul” și „Lizuca”.

Lucrările au avansat la 60% din proiect

Până acum au fost realizate structura clădirii, acoperișul, izolat cu vată bazaltică, la fel ca și exteriorul, instalația electrică, instalațiile pentru apă rece și caldă, canalizarea și izolarea pereților.

Constructorul urmează să amplaseze instalația și centrala termică, tâmplăria, sistemele pentru colectarea apei pluviale, pardoselile, sistemele de iluminat.

În perioada următoare vor fi realizate tencuielile, iar spre finalul lucrării vor fi amplasate elementele din lemn care vor înfrumuseța exteriorul clădirii, gardul și curtea.

La momentul actual, potrivit informațiilor furnizate de constructor, lucrările din proiect sunt realizate în proporție de 60%.

SYM RSC lucrează de zor și este determinat să predea obiectivul înainte de termenul stabilit în contractul de lucrări, care are ca termen limită data de 31 decembrie 2023.

Prin comasarea celor două unități, „Voinicelul” și „Lizuca”, rețeaua grădinițelor cu program normal din Fălticeni va avea trei grădinițe, față de patru cât sunt în prezent.

Noua grădiniță va asigura condiții deosebite pentru 140 de preșcolari.

Unitate ar putea fi inaugurată în preajma sărbătorilor de iarnă sau după anul nou, după cum speră și autoritățile locale.

ȘTIRI