Noua Baza Nautică din Fălticeni va fi deschisă în luna iunie. Investiția este realizată în proporție de 95%Exclusiv

Noua Baza Nautică din Fălticeni va fi deschisă în luna iunie. Investiția este realizată în proporție de 95%

       Accesări: 2805

Un proiect major pe zona de infrastructură sportivă se apropie de finalizare. Noua Bază Nautică din Fălticeni va fi deschisă în luna iunie, lucrările fiind foarte avansate în prezent. Investiția este, la momentul actual, realizată în proporție de 95%.

Proiectul va fi încheiat cu 2-3 săptămâni mai devreme decât erau prevăzut în contractul de lucrări.

Primăria Municipiului Fălticeni și Consiliul Județean Suceava finanțează împreună această investiție, costurile ridicându-se la 5,5 milioane de lei.

Noua Bază Nautică este un proiect unic în România, dezvoltat la standarde internaționale, menit să ofere condiții pentru canotorii care doresc să facă performanță la cel mai înalt nivel.

Lucrările la clădire au ajuns la etapa finisajelor interioare și exterioare, în paralel fiind în curs de finalizare instalațiile electrice și termice.

La exterior sunt realizate sistematizări pentru amenajarea aleilor, spațiilor verzi, accesului spre malul iazului și pentru construirea locurilor de parcare.

La nivelul superior al clădirii, pe spațiul unde va fi terasa VIP și vor fi amenajate noi spații de relaxare cu șezlonguri, sunt realizate placări cu granit.

Legătura dintre Baza Nautică și Baza de Agrement va fi făcută prin această platformă și un set de scări metalice care vor permite accesul de pe terasa VIP spre piscine și invers.

Tot acum se lucrează și la noua plajă de lângă piscine, realizată din beton amprentat, spațiul fiind extins și consolidat pentru a găzdui un număr mai mare de locuri de relaxare.

Au mai rămas de montat gresia și faianța la interiorul Bazei Nautice, iar după încheierea amenajărilor urmează să fie aduse dotările, mobilierul, vestiarele, aparatura și sistemele audio-video.

Aici se vor pregăti sportivii cluburilor CSS „Nicu Gane” și CSM Suceava care de-a lungul timpului au dat României campioni naționali, balcanici, europeni, mondiali și olimpici precum Magdalena Rusu și Ciprian Tudosă.

Cel mai nou obiectiv al infrastructurii sportive din România este materializat în municipiul Fălticeni.

Bază nautică va fi un pilon pentru dezvoltarea canotajului la nivel local și un reper pe harta sportului de performanță din România.

Primăria Municipiului Fălticeni finanțează proiectul de investiție cu 2,5 milioane de lei, ce va beneficia de facilități ultramoderne. Clădirea va integra cu hangare, spații pentru sportivi și antrenori.

Vor fi amenajate vestiare pentru băieți și fete, dușuri și grupuri sanitare. Sportivii vor avea la dispoziție o sală pentru antrenamente la ergometru pe timpul sezonului rece, dar și atunci când vremea este neprielnică.

Clădirea va include două săli aparte, una pentru ședințe tehnice, ce va fi dotată cu aparatură audio-video, destinată analizării curselor din marile competiții, și altă pentru conferințe de presă și întâlniri oficiale.

Noua Bază Nautică este unul dintre cele opt șantiere deschise în municipiul Fălticeni, în lucru fiind modernizarea și reabilitarea Centrului Medical (fosta Policlinică), construirea blocului pentru specialiști în sănătate, construire sală de sport la Școala Gimnazială „Ion Irimescu”, construire cantină la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu”, modernizarea și reabilitarea Primăriei Municipiului Fălticeni, modernizarea corpului B al Primăriei, extindere corp clădire Spital Pneumologie și TBC.

ȘTIRI