Municipiul Fălticeni va demara un nou proiect. Amenajări stații de încărcare pentru mașinile electrice și hibrideLocal

Municipiul Fălticeni va demara un nou proiect. Amenajări stații de încărcare pentru mașinile electrice și hibride

       Accesări: 382

Pregătiri pentru mobilitate ecologică. Municipiul Fălticeni va intra în rând cu lumea și va oferi stații inteligente pentru alimentarea mașinilor electrice și hibride. Autoritățile locale au primit finanțare pentru un proiect care prevede amplasarea mai multor stații pentru automobilele „verzi”.

Primarul Cătălin Coman afirmă că au fost identificate cele mai bune soluții pentru dezvoltarea mobilității electrice și că prin noul proiect vor asigura infrastructură extinsă de încarcare, pentru un transport mai curat și sustenabil.

La nivel local vor fi 20 de linii de alimentare. Majoritatea vor fi instalate în zona centrală și în preajma instituțiilor publice.

În momentul de față, la nivelul municipiului Fălticeni, sunt șase linii de alimentare, două la magazinul Lidl, una la Alpin Oil, alta la hotelul Angel Sofia și două în zona fabricii Trio Nec.

Numărul mașinilor nepoluante sau cu emisii scăzute este mereu în creștere, iar noua infrastructură va asigura mobilitatea ecologică pentru mașinile localnicilor, dar mai ales șoferilor aflați în tranzit.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La nivel local sunt la momentul de față 100 de automobile „verzi”, dintre care 16 electrice și 84 hibride.

ȘTIRI