Accesări: 1378

Ignoră legea cu bună știință. Este un obicei printre unii tineri, care dețin permis auto, să conducă sub influența alcoolului. Și asta pentru că legislația rutieră este prea blândă.

Prezența șoferilor băuți în trafic reprezintă un pericol, nu de puține ori aceștia fiind autorii unor accidente rutiere în zona Fălticeni.

Pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere, cu toate consecințele ce decurg din acestea, controale ale patrulelor sunt efectuate permanent.

Joi noaptea un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni a oprit un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani.

Controlul s-a desfășurat pe raza localității Hârtop, iar polițiștii au fost inspirați să-l oprească pe șofer din drumul său.

Conducătorul auto, un localnic, emana halenă alcoolică, din acest mortiv fiind testat de polițiști cu aparatul etilotest.

Aparatul a indicat rezultatul de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

ȘTIRI