Municipiul Fălticeni și Comuna Rădășeni au rata de infectare peste 9 la mie. Comuna Drăgușeni rezistă valului cinciLocal

Municipiul Fălticeni și Comuna Rădășeni au rata de infectare peste 9 la mie. Comuna Drăgușeni rezistă valului cinci

       Accesări: 3093

Cazurile de coronavirus cresc necontenit. Municipiul Fălticeni și Comuna Rădășeni au ajuns la rate de infectare peste 9 la mie, după cum indică datele furnizate de DSP Suceava. Sunt cele mai mari incidențe înregistrate de la începutul pandemiei (martie 2020) și până în prezent.

Tendința este ascendentă, iar săptămâna viitoare incidența ar putea ajunge la două cifre.

Municipiul Fălticeni are în momentul de față 308 cazuri active de conavirus și rata de infectare de 9,07, iar comuna Rădășeni are 38 de cazuri active și rata de infectare de 9,66.

Incidența este ridicată și în comuna Preutești, mai exact 6,92, unde sunt înregistrate 46 de cazuri.

Un aspect demn de menționat este că la aceste valori ale ratei de infectare școlile s-ar fi închis, iar cursurile s-ar fi desfășurat la distanță, în timp ce localitățile ar fi avut parte de restricții zilnice de circulație pe timp de noapte, între orele 22 – 5. Aceste măsuri au fost eliminate din setul de măsuri al CNSU.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Comuna Drăgușeni face față valului 5

Situația este stabilă sub aspect epidemiologic în localitatea aflată la poarta de intrare în județul Suceava.

Comuna Drăgușeni rezistă valului 5 al pandemiei.

Doar trei cazuri de infecție sunt înregistrate în localitate. Rata de infectare, cifrată la 1,19, este asociată scenariului galben.

În zona Fălticeni sunt peste 500 de cazuri active. 15 localități figurează în scenariul roșu, cu excepția comunelor Horodniceni, Dolhești, Slatina, Drăgușeni, și a orașelor Dolhasca și Liteni care sunt în scenariul galben.

Peste 39.000 de suceveni s-au vindecat de coronavirus

În tot acest noian de situații deloc îmbucurătoare, există și vești bune.

Numărul persoanelor vindecate de coronavirus este în creștere continuă. Peste 39.000 de suceveni sunt în această situație, dintre 530 numai în ultimele 24 de ore.

La data momentul actual se află în carantină peste 3.100 de persoane, iar în izolare, în afara celor aflate în spital, sunt peste 5.100 persoane,

Potrivit datelor furnizate de DSP Suceava, în județul Suceava sunt 5.405 cazuri active de coronavirus.

ȘTIRI