Municipiul Fălticeni primește statutul de stațiune turistică. Impactul va fi pozitiv și vizează noi proiecte de dezvoltareLocal

Municipiul Fălticeni primește statutul de stațiune turistică. Impactul va fi pozitiv și vizează noi proiecte de dezvoltare

       Accesări: 1491

Municipiul Fălticeni primește statutul de stațiune turistică de interes local. Sunt vizate atragarea de fonduri și creșterea numărului de turiști

Decizie importantă pentru comunitatea și administrația locală. Municipiul Fălticeni este, în mod oficial, localitate cu statut de stațiune turistică. Hotărârea aparține Guvernului, aceasta fiind adoptată pe 28 decembrie 2022.

Atestarea municipiului Fălticeni ca stațiune turistică de interes local vine la șase luni după inițierea unui proiect de hotărâre, pe care consilierii locali l-au aprobat vara trecută.

Scopul este dezvoltarea turismului și implementarea de noi proiecte pentru dezvoltarea acestui sector.

În zona Fălticeni doar comuna Mălini mai deține un statut similar, din anul 2021.

La finele anului trecut alte patru localități sucevene, Ciocănești, Coșna, Mănăstirea Humorului și Siret și Fălticeni au devenit stațiuni turistice de interes local.

În România sunt atestate în prezent 54 de stațiuni turistice de interes național și 147 de interes local.

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului susține că, pe termen mediu și lung, atestarea acestor localități ca stațiuni de interes local vor crea „un impact pozitiv prin creșterea circulației turistice și totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism”.

Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.

Statul de stațiune turistică de interes local atribuit Municipiului Fălticeni completează titulatura de Oraș al Muzeelor, al Oamenilor de seamă și al Culturii.

ȘTIRI