Municipiul Fălticeni intră în scenariul verde. Rată de infectare zero și 11 cazuri active. Restricțiile s-au încheiatLocal

Municipiul Fălticeni intră în scenariul verde. Rată de infectare zero și 11 cazuri active. Restricțiile s-au încheiat

       Accesări: 1398

Valul cinci al pandemiei de coronavirus este la final. Cazurile active au scăzut puternic în ultimele două săptămâni, iar tendința se menține la începutul lunii februarie. Rata de infectare al nivel local este zero, potrivit datelor furnizare de DSP Suceava, la data de 2 martie.

Conform aceleiași surse, în municipiul Fălticeni mai sunt 11 cazuri active.

Scăderea cazurilor de coronavirus se reflectă și în numărul internărilor.

La nivelul Spitalului Municipal Fălticeni sunt internați 13 pacienți cu patologie COVID. Șapte pacienți adulți sunt diagnosticați cu noul coronavirus, iar șase sunt copii.

În unitatea medicală nu sunt persoane suspecte de infecție cu agentul patogen.

Sectorul COVID și-a restrâns gradual numărul de paturi, de la 96 la 55, la 42 de paturi în prezent.

Vârful valului cinci s-a înregistrat pe 27 ianuarie, când erau înregistrate 425 de cazuri active în Fălticeni. Restricțiile impuse de CJSU Suceava au durat șase săptămâni la rând.

În zona Fălticeni sunt opt localități cu zero cazuri: Horodniceni, Boroaia, Forăști, Baia, Râșca, Vulturești, Preutești, Dolhești.

Județul Suceava are cea mai scăzută rată de infecție din țară (1,40) și se pregătește să intre în sceanriul verde. Acum mai sunt 302 de cazuri active.

ȘTIRI