Parohiile din Protoieria Fălticeni au donat sute de pachete cu alimente și pături pentru refugiații ucraineniLocal

Parohiile din Protoieria Fălticeni au donat sute de pachete cu alimente și pături pentru refugiații ucraineni

       Accesări: 1410

Alături de cei care au nevoie de ajutor și alinare. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților desfășoară zilele acestea cea mai amplă campanie umanitară din ultimii ani, destinată refugiaților ucraineni. Câteva zeci de tone de produse, alimente, apă, pături, produse de igienă au fost donate până în prezent.

Parohiile din Protoieria Fălticeni sunt parte activă în acest demers caritabil, care vine să pună în lumină misiunea și dimensiunea filantropică a bisericii ortodoxe.

Preoții din fiecare parohie, dar și cei de la mănăstiri, au strâns tot ceea ce este necesar pentru refugiați.

La predica duminicală sau pe conturile de socializare, preoții au făcut donații în nume personal, dar și un apel către enoriași, astfel reușind să fie adunate cantități importante de alimente, apă și alte produse de strictă necesitate pentru miile de persoane care trec granița fugind de război.

Fiecare a dăruit după posibilitate și tot ceea ce ai donat este bineprimit.

Codrin Benta

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu este foarte mulțumit de implicarea preoților și a enoriașilor, amintind că cel ce oferă este fericit, iar dar din dar se face rai.

Până acum au fost strânse cantități importante de alimente și produse nealimentare.

La nivelul Protoieriei Fălticeni au fost realizate peste 500 de pachete alimentare. Fiecare parohie are propria parte de contribuție.

Valoarea bunurilor depășește câteva zeci de mii de lei, iar până acum au fost făcute trei transporturi, două la Vama Siret și unul în Gara Burdujeni, unde Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților are voluntari care ajută refugiații ucraineni.

Donații vor fi strânse și zilele viitoare, mai ales că numărul persoanelor care tranzitează granița este în continuă creștere.

În același context umanitar, Protoieria Fălticeni a deschis trei centre pentru găzduirea refugiaților. Sunt disponibile 200 de locuri de cazare. Primii ucraineni au sosit astăzi la Biserica Suha din Mălini unde au fost găzduite șase mămici și cinci copii.

Protoiereul Arian Dulgheriu spune că la nivelul parohiilor sunt identificate și alte locuri de cazare în gospodăriile creștinilor, cât și la biserici.

ȘTIRI