Municipiul Fălticeni aspiră la statutul de stațiune turistică. Cum argumentează primarul Coman acest demersLocal

Municipiul Fălticeni aspiră la statutul de stațiune turistică. Cum argumentează primarul Coman acest demers

       Accesări: 240

Un demers nou pentru planuri de viitor ambițioase. Autoritățile locale vor ca Municipiul Fălticeni să devină stațiune turistică de interes local. Motivul îl constituie dezvoltarea orașului.

Un astfel de statut ar avea avantaje multiple, după cum lasă să se înțeleagă primarul Cătălin Coman.

Edilul municipalității fălticenene a inițiat un proiect de hotărâre pentru depunerea documentației la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului care permite inițierea unei Hotărâri de Guvern pentru acordarea acestui statut.

Proiectul, prezentat în ședința ordinară de luni, 27 iunie, a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali.

Municipiul Fălticeni, supranumit și Orașul Muzeelor, ar putea primi atestarea ca stațiune turistică de interes local într-un orizont de timp nu prea îndepărtat, de aproximativ doi-trei ani.

Mahanu Design

Cătălin Coman vrea să fructifice bogăția culturală și religioasă, dar și întregul potențial turistic al zonei Fălticeni, mai ales că autoritățile județene nu par interesate să valorifice tradițiile și frumusețile acestor locuri.

Atestarea municipiului Fălticeni ca stațiune turistică este argumentată preponderent pe zona de turism cultural și religios, pentru că, în ansamblul zonei noastre, spiritualitatea, istoria și cultura se interpătrund.

În spațiul arondat Orașului Muzeelor se află trei mănăstiri istorice Râșca, Slatina, Probota, numeroase biserici din lemn, cu o vechime de peste două, trei sau patru secole, cum sunt cele din Rădășeni, Forăști, Drăgușeni și Fălticeni, un sit arheologic la Baia, trei ctitorii voievodale în aceeași comună, care este și prima capitală a Moldovei, bisericile monument istoric din Horodniceni și Dolhești, drumul talienilor din Mălini, dar și mici muzee sătești.

Cătălin Coman vrea să lege de același statut și componenta de agrement de la Fălticeni.

Baza de agrement, un punct de atracție în domeniul industriei timpului liber, include piscine, teren de sport, parc de aventură, pistă pentru biciclete, iar pe viitor sunt plănuite practicarea de sporturi nautice.

Totul are ca scop atragerea de fonduri europene în același domeniu, atât pentru mediul privat, cât și pentru cel din mediul instituțional administrativ.

ȘTIRI