Proiect pentru mobilitate nepoluantă în Fălticeni. 10 stații de încărcare vor fi amplasate pentru mașinile electriceLocal

Proiect pentru mobilitate nepoluantă în Fălticeni. 10 stații de încărcare vor fi amplasate pentru mașinile electrice

       Accesări: 1605

Intrăm în rând cu lumea. Energiile verzi, nepoluante, sunt viitorul în materie de mobilitate urbană, iar autoritățile din Fălticeni au făcut un prim pas concret în această direcție. Este vorba despre un proiect destinat achiziției de stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Proiectul este finalizat și depus pentru obținerea finanțării prin intermediul PNRR (Planului Național de Redresare și Reziliență).

Autoritățile locale vor să amplaseze 10 stații de încărcare în Fălticeni, cu câte două puncte de încărcare fiecare, și o putere de minim 50 kw. Unele dintre aceste stații vor fi amplasate în zona centrală.

Costul se ridică la 1,46 milioane de lei cu TVA, proiectul fiind în analiză la AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) pentru obținerea finanțării.

Consiliul Local al Municipiului Fălticeni se angajează să finanțeze toate cheltuielile neeligibile care asigură implementarea proiectului, prezente în documentațiile tehnico-economice/contractul de lucrări solicitate în etapa de implementare.

La nivel municipal sunt, deocamdată, patru stații de încărcare electrică.

Într-un oraș sufocat de mașini poluante și cu un trafic rutier tot mai ridicat, astfel de inițiative sunt binevenite și pregătesc calea pentru mobilitatea nepoluantă.

În ceea ce privește alegerile localnicilor în materie de autoturisme, mașinile electrice sunt pe ultimul loc, în special datorită prețului de achiziție ridicat.

Municipiul Fălticeni are un parc auto de peste 15.000 de autovehicule, iar ponderea mașinilor cu propulsie electrică sau hibridă este infimă.

La nivel local sunt aproximativ 80 mașini electrice și hibride.

Image by user6702303 on Freepik

ȘTIRI