Municipiul Fălticeni are un proiect pentru achiziția de stații reîncărcare pentru mașini electrice. Costurile se ridică la aproximativ 1,5 milioane de leiLocal

Municipiul Fălticeni are un proiect pentru achiziția de stații reîncărcare pentru mașini electrice. Costurile se ridică la aproximativ 1,5 milioane de lei

       Accesări: 656

Intrăm în rând cu lumea. Energiile verzi, nepoluante, sunt viitorul în materie de mobilitate urbană, iar autoritățile municipiului Fălticeni au făcut un prim pas concret în această direcție. Este vorba despre un proiect destinat achiziției de stații de încărcare pentru vehiculele electrice.

Proiectul este finalizat și va fi depus pentru obținerea finanțării prin intermediul PNRR (Planului Național de Redresare și Reziliență).

Autoritățile locale vor să amplaseze 10 stații de încărcare în Fălticeni, cu câte două puncte de încărcare fiecare, și o putere de minim 50 kw. Unele dintre aceste stații vor fi amplasate în zona centrală.

Costul se ridică la 1,46 milioane de lei cu TVA, proiectul fiind în analiză la AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) pentru obținerea finanțării.

Consiliul Local al Municipiului Fălticeni se angajează să finanțeze toate cheltuielile neeligibile care asigură implementarea proiectului, prezente în documentațiile tehnico-economice/contractul de lucrări solicitate în etapa de implementare.

Alma Clinic

La nivel municipal sunt, deocamdată, patru stații de încărcare electrică.

Prima dintre acestea este funcțională, încă de acum doi ani, la Alpin Oil. Alte două stații au fost puse în funcțiune anul trecut în parcarea magazinului Lidl, iar ce-a de a patra se regăsește la Hotelul Angel Sofia.

Într-un oraș sufocat de mașini poluante și cu un trafic rutier tot mai ridicat, astfel de inițiative sunt binevenite și pregătesc calea pentru mobilitatea nepoluantă.

În ceea ce privește alegerile localnicilor în materie de autoturisme, mașinile electrice sunt pe ultimul loc, în special datorită prețului de achiziție ridicat.

Municipiul Fălticeni are un parc auto de peste 15.000 de auto vehicule, iar ponderea mașinilor cu propulsie electrică sau hibridă este infimă.

La nivel local sunt aproximativ 20 de astfel de autoturisme.

Despre proiectul de hotărâre inițiat de autoritățile locale și destinat achiziției stațiilor de încărcare pentru vehiculele electrice puteți citi aici.

ȘTIRI