Fălticenenii sunt invitați la Concertul caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”. Evenimentul va avea loc Biserica „Sf. Ilie”Eveniment

Fălticenenii sunt invitați la Concertul caritabil „Un Crăciun pentru fiecare”. Evenimentul va avea loc Biserica „Sf. Ilie”

       Accesări: 1930

Luna decembrie este luna bucuriei și, în egală măsură, luna dărniciei. Faptele bune se concretizează în acțiuni filantropice care au ca scop sprijinirea tinerilor, copiilor, bătrânilor sau ajutorarea familiilor cu venituri modeste. Protoieria Fălticeni este alături de cei nevoiași, pentru aceștia fiind organizat un eveniment în scop caritabil.

Este vorba de concertul de colinde „Un Crăciun pentru fiecare”, ce se va desfășura pe data de 3 decembrie, începând cu ora 17:00.

Ajuns la cea de-a patra ediție, evenimentul reunește câteva dintre cele mai reprezentative coruri de copii, sătești și bisericești din zona Fălticeni.

Părintele protoiereu Adrian Dulgheriu îi invită pe fălticeneni la acest concert de colinde, organizat în prima duminică din decembrie la Biserica „Sfântul Ilie”.

La ediția 2023 și-au anunțat participarea Grupul vocal al Mănăstirii Cămârzani, Corul „Sfântul Lazăr” al Mănăstirii Sihăstria Râșcăi, Grupul vocal al Bisericii „Sfinții Voievozi” Siliștea Nouă, Grupul vocal „Flori de măr” al Căminului Cultural Râșca și Corala Preoțească „Ștefan Nosievici” al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Codrin Benta

Din municipiul Fălticeni vor participa Grupul „Românașii” al Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea”, Grupul „Moldava” al Clubului Copiilor și Corala Protopopiatului Fălticeni.

Cei prezenți vor putea dona și depune banii pentru cei nevoiași, într-o urnă transparentă, pe parcursul manifestării.

Protoieria Fălticeni va face, la rândul ei, o donație consistentă din colecta realizată de preoți și parohii.

La primele trei ediții au fost strânse sume de până la 10.000 de lei, ce au fost oferite unor cazuri sociale sau medicale.

ȘTIRI