Senatorul fălticenean George Mîndruță și-a dat demisia din USR și din funcția de președinte al USR SuceavaActualitate

Senatorul fălticenean George Mîndruță și-a dat demisia din USR și din funcția de președinte al USR Suceava

       Accesări: 1429

Surpriză în mediul politic sucevean. Senatorul fălticenean George Mîndruță și-a dat demisia din cadrul partidului USR. Anunțul a fost făcut în această seară, prin intermediul unui comunicat de presă.

George Mîndruță demisionează, totodată, și din funcția de președinte al filialei județene USR Suceava.

Senatorul, aflat la primul său mandat, afirmă că este „încercat de o mare dezamăgire”, însă „nu-i pare rău că pleacă din USR”.

Demisia demnitarului este motivată, printre altele, de disputele interne alimentate de diverși lideri și grupuri dornice de putere, el afirmând că „pentru unii dorința de putere, de a deține cât mai multe ‘titulaturi’ și de a avea influență, a primat.”

George Mîndruță transmite prin intermediul comunicatului de presă și faptul că în ultimele luni a constatat, cu regret, lipsa de reacție a conducerii USR la problemele sesizate în filiala USR Suceava.

Codrin Benta

Contactat de cotidianul Cronica de Fălticeni, senatorul a precizat că, momentan, nu se va înscrie într-un alt partid.

Comunicatul de presă

„Astăzi, 18 august, am depus oficial demisia mea din cadrul partidului USR, implicit din funcția de președinte al filialei județene Suceava.

Sentimentul care mă încearcă este o mare dezamăgire.

Nu-mi pare rău că plec din USR, îmi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo.

Aș putea enumera o listă lungă de motive care m-au făcut să iau aceasta decizie, care nu este una pripită ci îndelung gândită și asumată, așa cum îmi e felul. Mă voi rezuma doar la câteva idei, fiind dator față de sucevenii care m-au ales senator pe lista alianței USRPLUS, în anul 2020, dar si față de membrii de partid care m-au votat să le fiu președinte al filialei județene Suceava, in urmă cu un an de zile.

Încă de la începutul fuziunii dintre USR și PLUS au existat dispute și păreri contradictorii, însă, ele au fost canalizate greșit spre conflicte interne, nu spre evoluție și transparență, așa cum ar fi fost de dorit.

Disputele interne au fost alimentate de diverși lideri și grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor. Pentru unii dorința de putere, de a deține cât mai multe ‘titulaturi’ și de a avea influență, a primat.

Am constatat cu regret, în ultimele luni, lipsa de reacție a conducerii USR prin acțiuni concrete la problemele sesizate din filiala pe care o reprezint și nu numai. Poleiala cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească.

Doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături și pot fi siguri că voi rămâne fidel principiilor și valorilor care m-au determinat să intru in politică, iar principala mea preocupare ca membru al Senatului este să promovez idei și proiecte care să servească interesele oamenilor.”

ȘTIRI