Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” este Școala Faptelor Bune. Liceenii și mentorul lor continuă să doneze sângeEducație

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” este Școala Faptelor Bune. Liceenii și mentorul lor continuă să doneze sânge

       Accesări: 888

Gesturi mai presus de cuvinte. Elevii unui colegiu din Fălticeni sunt educați pentru viață, nu doar pentru asimilarea materiilor predate la clasă. Profesorul Bogdan Dumitriu este cel care îi angrenează pe tineri în acțiuni de donare de sânge, care nu puține au fost până astăzi.

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” este, fără îndoială, Școala Faptelor Bune.

Asta pentru că elevii aveau nevoie nu doar de argumente, ci de un mentor care prin puterea exemplului să-i determine și pe ceilalți să facă binele.

Tinerii cu suflet nobil răspund acestei chemări, dornici să-și ajute semenii, participă la donările de sânge ce se desfășoară regulat. Sunt fapte prin care liceenii adună în buzunarul inimii mulțumire sufletească.

Vinerea trecută, la final de septembrie, s-a desfășurat prima campanie umanitară din acest an școlar, iar numărul doritorilor nu a fost deloc mic. În activitatea de voluntariat au luat parte elevi care s-au implicat în mai multe campanii, dar și câțiva aflați la prima lor astfel de experiență.

Alma Clinic

Elevii Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” s-au deplasat la Centru de Transfuzii Suceava într-o nouă acțiune de donare de sânge.

Lista inițială a donatorilor era mult mai mare, iar în urma chestionărilor, o parte dintre cei care au dorit să doneze sânge pentru prima oară au fost amânați pentru o acțiune viitoare, din cauza virozelor sezoniere.

Din aceste motiv doar opt voluntari au fost acceptați pentru campania de donare.

Toți sunt elevi ai claselor a XII-a: Alin Gherman și Dorin Dumitrache, XII E, (ambii la prima campanie), Pavel Cojocaru și Cătălin Bogdan, XII A, care au donat sânge pentru a treia oară. Alături de ei au participat și absolvenții colegiului, Vlad Tenciu, Rareș Cocian și Sebastian Postelnicu, dar și coordonatorul acțiunii, profesorul Bogdan Dumitriu.

Voluntarii veterani, așa cum îi place inițiatorului să-i numească pe cei mai activi elevi donatori, au fost imbold și exemplu pentru cei care au participat pentru prima oară. Dintre toți s-a remarcat Vlad Tenciu, care după cele patru donări de sânge, din anul școlar trecut, acum el și-a exprimat dorința de a se alătura campaniei umanitare, reușind acum cea de-a cincea donare.

Profesorul Dumitriu este mândru de acești elevi cu suflet minunat și susține că exemplul acestor tineri trebuie urmat și de alții, tineri sau adulți, pentru binele nostru comun.

ȘTIRI