Moaștele Sfântului Nectarie ajung la Mănăstirea Bogdănești. Sfântul Maslu va fi oficiat de PS DamaschinReligie

Moaștele Sfântului Nectarie ajung la Mănăstirea Bogdănești. Sfântul Maslu va fi oficiat de PS Damaschin

       Accesări: 7227

Momente înălțătoare în Postul Mare. Binecuvântarea și rugăciunea merg mână în mână în această perioadă de ridicare spirituală, iar prezența unor odoare nu face decât să completeze bucuria sufletească. Moaștele Sfântului Nectarie de Eghina vor fi aduse la Mănăstirea Bogdănești, aici unde părintele Gheorghe Loghinoaia se roagă și pentru cei peste 150 de bătrâni ai așezământului filantropic.

Creștinii se vor putea închina la racla sfântului timp de două zile.

Întâmpinarea sfintelor odoare va avea loc marți, 14 martie, la ora 12, după care va fi oficiat Acatistul Sfântului Nectarie, izbăvitor de boli.

Prea Sfințitul Damaschin, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, va fi prezent la Mănăstirea Bogdănești în după-amiaza aceleiași zile.

Ierarhul va fi întâmpinat de un sobor de preoți și diaconi, primirea urmând să aibă loc în jurul orei 16.45.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În cadrul programului religios, pregătit cu această ocazie, va fi oficiată și Taina Sfântului Maslu, slujbă săvârșită pe durata Postului Mare pentru cei bolnavi, pentru cei neajutorați, atât sufletește, cât și trupește, pentru sănătatea lor, dar și pentru iertarea păcatelor, odată cu ungerea cu untdelemnul sfințit.

Cei prezenți se vor putea închina la moaște după încheierea slujbei.

Racla cu părticelele Sfântului Nectarie de Eghina va rămâne și miercuri, 15 martie, în biserica Mănăstirii Bogdănești, credincioșii fiind așteptați aici între orele 8 și 19.

ȘTIRI