Polițiștii au ieșit la „vânătoare” de șoferi băuți. Doi bărbați din Bogdănești și Liteni au picat în plasa patrulelorRural

Polițiștii au ieșit la „vânătoare” de șoferi băuți. Doi bărbați din Bogdănești și Liteni au picat în plasa patrulelor

       Accesări: 1840

Plimbări încheiate cu dosare penale. Șoferii prieteni cu alcoolul sunt printre cei vizați în acțiunile de prevenire, dar și în controalele obișnuite ale patrulelor. Polițiștii reușesc, în cele mai multe cazuri, să-i depisteze la timp pe conducătorii auto care, sub influența lui Bachus, pot produce accidente pe drumurile publice.

Numărul dosarelor penale la regimul rutier crește mereu, ultimii șoferi picați în „plasa” oamenilor legii fiind doi bărbați din comuna Râșca și orașul Liteni.

Și băut și grăbit

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava au filmat și înregistrat cu aparatul radar un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 2, pe raza satului Cumpărătura, cu viteza de 93 km/h.

Agenții au pornit după șofer, activând semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, la volan fiind legitimat un șofer de 47 ani, din orașul Liteni.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Acesta emana halenă alcoolică, iar polițiștii l-au testat cu etilometrul.

Aparatul a indicat un rezultat de 0,56 mg/l alcool pur în aer expirat, șoferul fiind ulterior condus la U.P.U. Suceava, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară i-au fost aplicate șase puncte de penalizare, deoarece a depășit regimul legal de viteză în localitate.

Polițiștii au dispus reținerea certificatului de înmatriculare, autoturismul având Inspecția Tehnică Periodică expirat.

Depistat după un control de rutină

Patrula de poliție din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei l-a oprit sâmbătă, 11 martie, pe un șofer din Bogdănești, care se deplasa pe un drum județean din comuna Râșca.

Era un control de rutină, însă agenții aveau să descopere că bărbatul era sub influența alcoolului.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,48 mg/ alcool pur în aerul expirat.

Agenții de poliție l-au condus pe șofer la spitalul din Fălticeni pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

ȘTIRI