Un tânăr din comuna Baia și-a adjudecat aurul la Cupa României la Box. Edi Mușet are un palmares tot mai bogatSport

Un tânăr din comuna Baia și-a adjudecat aurul la Cupa României la Box. Edi Mușet are un palmares tot mai bogat

       Accesări: 1781

Are talent, forță și prestație în ring. Un tânăr din comuna Baia se afirmă tot mai mult în competițiile importante ale boxului. Eduard Mușet își îmbogătește pe zi ce trece palmaresul și se prefigurează ca una dintre marile speranțe ale acestui sport.

Sportivul, în vârstă de 17 ani, a cucerit medalia de aur la la Cupa României la Box (Tineret).

Competiția s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute la Brăila, iar Eduard Mușet a fost cap de serie la categoria 75 de kilograme.

Tânărul din Baia nu a avut adversar pe ring, el câștigând toate cele trei partide.

Maria Tomescu, primarul comunei Baia, este un susținător al educației, sportului și tineretului, l-a felicitat pe laureatul Cupei României la Box.

„Edi este un băiat extraordinar! Foarte muncitor și determinat.

Ne bucurăm pentru performanța lui și îl felicităm pentru tot ceea ce face. Chiar dacă este departe de casă, noi suntem cu sufletul alături de el și îi ținem pumnii de fiecare dată.”, a declarat primarul Maria Tomescu.

„Autoritățile comunei Baia sprijină performanța sportivă și vom continua să-l ajutăm pe Eduard.

Ne-am revăzut de Crăciun, iar tânărul nostru ne-a promis noi rezultate frumoase și, iată că, s-a ținut de cuvânt. El face cinste comunei noastre, iar noi ne mândrim cu el. Îi dorim mult succes în viitor.”

Eduard și-a început cariera sportivă la Fălticeni, cu maestrul Gheorghe Butnaru, cel care l-a descoperit și i-a pus mănușile de box în mâini.

De ceva vreme s-a transferat la Brăila, unde activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal, unde se antrenează cu George Pertea, Marian Pița și Bogdan Dobrescu.

Sportivul din comuna Baia are 17 ani și are câteva rezultate frumoase.

Edi Mușet deține în prezent 30 de medalii obținute în competiții de prim rang, printre care Campionatul Național și Cupa României.

Acum doi ani și-a adjudecat titlul de Campion Național la juniori. În palmares mai are alte trei titluri vicecampion al Cupei României.

ȘTIRI