Moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost aduse în procesiune la spitalul din Fălticeni. Popasuri la Mănăstirea Buciumeni și la Așezământul „Sfântul Andrei”Local

Moaștele Sfântului Ioan cel Nou au fost aduse în procesiune la spitalul din Fălticeni. Popasuri la Mănăstirea Buciumeni și la Așezământul „Sfântul Andrei”

       Accesări: 6484

Rugăciuni și binecuvântare cu ocazia unei procesiuni religioase. Moaștele Sfântului Ioan cel Nou, ocrotitorul Cetății Sucevei și al Moldovei, au fost aduse în mai multe localități din zona Fălticeni, unde au fost întâmpinate de preoți și credincioși.

Traseul a cuprins mănăstiri, parohii, așezăminte social-creștine și un spital, locul unde cei bolnavi așteaptă să redevină sănătoși.

În această perioadă dificilă, când cazurile de infecții au crescut, biserica este alături de cei suferinzi, iar prezența Sfântului Ioan s-a dorit a fi mângâiere și binecuvântare pentru fiecare.

Marți după-amiază moaștele au fost aduse și la Fălticeni.

Racla Sfântului Ioan cel Nou, însoțită de către un sobor de la Catedrala Arhiepiscopală și de protoiereul Adrian Dulgheriu, a traversat orașul, iar primul popas a fost făcut la Așezământul Social „Sfântul Andrei”.

De aici, moaștele au fost aduse în curtea noului spital.

Ca semn de prețuire față de ocrotitorul meleagurilor sucevene, un sobor de preoți din Protopopiatul Fălticeni l-a întâmpinat cu buchete de flori. Cadrele medicale au asistat la slujba oficiată pentru încetarea răspândirii bolii molipsitoare.

La finalul acesteia, preoții au oferit buchetele de flori, așezate lângă raclă, cadrelor medicale, dar și creștinilor care au venit să se roage împreună cu preoții.

Moaștele au fost poposit și la Mănăstirea Buciumeni, unde maicile și bunicile de la așezământul social l-au întâmpinat pe Sfântul Ioan cel Nou cu flori, sunet de toacă și de clopote.

În aceeași zi de marți, racla a fost purtată în procesiune la Mănăstirile Probota, Cămârzani, Râșca și Slatina, unde au fost citite, de asemenea, rugăciuni, delegația clericală urmând un traseu prin localitățile Dolhasca, Liteni, Valea Bourei, Manolea, Forăști, Roșiori, Vadu Moldovei, Bogdănești, Rădășeni, Mălini.

Slujbe au fost oficiate la Centrul de Sănătate din Vadu Moldovei și la Așezămintele sociale din Bogdănești și Mălini.

ȘTIRI