Accesări: 323

Vreme capricioasă la final de martie. Specialiștii ANM au emis două avertizări de Cod Galben de vânt pentru județul Suceava. Atenționarea meteorologică este valabilă marți, 28 martie, până la ora 23:00.

Vântul va sufla cu viteze de 50-65 km/h și, izolat, peste 70-75 km/h.

Meteorologii au anunțat Cod galben și pentru ziua de miercuri.

În zona Fălticeni sunt anunțate, între ora 6 și 21, intensificări ale vântului, cu viteze de 55-60 km/h.

Marți și miercuri vremea va fi rece pentru această dată, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative, astfel încât se vor încadra în general între -10 și 0 grade.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La sol se va produce brumă sau îngheț.

Recomandările Inspectoratului pentru Situații de Urgență

Pentru prevenirea situațiile de urgență, ISU Suceava recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

  • fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;
  • nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;
  • parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;
  • îndepărtați copacii sau ramurile uscate, care pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;
  • nu atingeți firele căzute la pământ.

În condiții de vânt puternic, folosirea focului deschis în gospodării este foarte periculoasă, fiind interzisă. Vântul poate propaga focul, într-un timp foarte scurt, la clădiri, depozite, păduri, rețele de electricitate etc.

Pentru a preveni incendiile, nu trebuie aruncate resturi de țigară sau bețe de chibrit aproape de căpițele de fân sau de locurile în care sunt depozitate furaje, lemne de foc, substanțe inflamabile sau alte materiale combustibile și nici pe terenuri cu vegetație uscată.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

ȘTIRI