Mașini noi pentru polițiști. Secțiile din Preutești, Mălini și Vadu Moldovei vor primi autospeciale Dacia DusterLocal

Mașini noi pentru polițiști. Secțiile din Preutești, Mălini și Vadu Moldovei vor primi autospeciale Dacia Duster

       Accesări: 3138

Parcul auto al poliției se înnoiește. Oamenii legii primesc autospeciale Dacia Logan și Dacia Duster cu noi dotări și un aspect cu totul diferit. Vechile mașini, primite în perioada 2005-2007, care au la bord sute de mii de kilometri, vor fi scoase din folosință.

Primul lot de autoturisme noi a ajuns deja la Poliția municipiului Fălticeni.

Două autospeciale Logan au intrat în dotarea Posturilor de Poliție din Cornu Luncii și Preutești.

Zilele acesta a fost adus și primul din cele trei exemplare Dacia Duster.

Mașinile vor fi livrate Secțiilor de Poliție Rurală din Mălini, Preutești și Vadu Moldovei.

Codrin Benta

Autospecială nouă și pentru lucrătorii BIC (Biroul de Investigații Criminale) din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni. Aceștia au primit un autoturism Dacia Duster, însă va circula fără însemnele poliției.

Noile autospeciale au același design ca al vehiculelor de poliție din Germania.

Sunt inscripționate cu materiale reflectorizante în culorile verde și albastru și sunt monitorizate în permanență printr-o cameră video. O noutate este faptul că locurile din față sunt despărțite de cele din spate pentru a le oferi polițiștilor mai multă protecție.

Un alt vehicul este așteptat și de colegii de la Poliția Rutieră Fălticeni.

Repartiția mașinilor de serviciu se face de către IPJ Suceava și IGPR București. În județul Suceava urmează să ajungă câteva zeci de autospeciale noi atât pentru municipii și orașe, cât și pentru posturile de poliție din mediul rural.

Până la finalul lunii septembrie vor fi livrate unităților de poliție peste 6.700 de autovehicule Dacia, în mare parte modele Logan şi Duster. Este cea mai mare achiziție de autospeciale din istoria Ministerului Afacerilor Interne.

Acestea au fost achiziționate printr-un amplu program de modernizare al parcului auto.

Valoarea contractului depăşeşte 483 de milioane de lei, 139 de milioane de lei din această sumă provine din bugetul MAI, restul fiind alocat prin decizie a Guvernului din fondul de rezervă.

ȘTIRI