Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din Fălticeni. Măsura este valabilă în localitățile cu rata de infectare peste 6 la mieActualitate

Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise din Fălticeni. Măsura este valabilă în localitățile cu rata de infectare peste 6 la mie

       Accesări: 1711

Autoritățile reactivează o măsură mai veche. Purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori. La momentul actual este și cazul municipiului Fălticeni, unde rata de infectare este de 6,33 la mie.

În aceeași situație se mai află comunele Bunești și Hârtop.

Măsura este menționată în Ordinul comun care instituie obligativitatea purtării măștii, ordin semnat pe 6 octombrie, de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Documentul va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Ordinul prevede și câteva excepții de la regulă.

Alma Clinic

Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene și prin hotărâri ale comitetelor judeţene.

ȘTIRI