Accesări: 269

De sărbători mesele sunt pline cu bunătăți. Din păcate, nu sunt prea sănătoase. Câteva informații interesante și în același timp, alaramante, spun reprezentanții asociației InfoCons.

Masa de Paște este întotdeauna îmbelșugată, iar în jurul acesteia se adună întreaga familie – o masă cu de toate, pentru toți!

InfoCons afirmă că masa de Paște poate ajunge până la 163 E-uri, respectiv 31,86 grame de sare și 208,6 grame de zahăr!

Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurști de pui, crenvurști de porc, parizer, șuncă Praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză.

Dar, acest aperitiv ajunge până la 83 E-uri, 31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare!

Codrin Benta

Lista continuă!

Dacă vă îndreptați către nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeți să consumați până la 40 E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert.

Pe lângă acestea, veți consuma și un suc tip ceai, o bautura energizanta sau poate o bere cu fructe, adăungându-se încă 29 E-uri și 22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumați 69 E-uri și 138, 8 grame de zahăr!

După masa de paște, consumați o gumă de mestecat, adăungând astfel încă 11 E-uri.

Făcând calculul, aflăm că Masa de Paște s-a transformat într-un festin de E-uri (aditivi alimentari), sare și zahăr! Până la 163 E-uri, 31,6 grame de sare și 208,6 grame de zahăr pentru o masa de sărbătoare cu doar câteva produse pe lângă care se pot adăuga multe altele!

Conform InfoCons, la o singură masă de Paște consumăm cu 537% mai multă sare și cu 734% mai mult zahăr decât cantitățile recomandate pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, respectiv 5 grame de sare pe zi si 25 grame de zahăr pe zi.

Aplicația gratuită InfoCons redă consumatorilor direct pe telefonul mobil numărul de E-uri și tipurile acestora, cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, numărul caloriilor, alergenii, precum și ingredientele din produsele folosite la masa de Paște.

ȘTIRI