Manifestări dedicate Zilei Naționale. Evenimente desfășurate în municipiul Fălticeni și în comuna BoroaiaLocal

Manifestări dedicate Zilei Naționale. Evenimente desfășurate în municipiul Fălticeni și în comuna Boroaia

       Accesări: 886

Acțiuni în zi de sărbătoare. Autoritățile municipiului Fălticeni și ale comunei Boroaia au organizat activități cu caracter comemorativ, cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Evenimentele au fost marcate în prezența unor oficialități sau reprezentanți ai administrației locale.

Boroaia

Comuna Boroaia, localitate unde cultul pentru valorile naționale și locale este profund, și-a onorat înaintașii prin manifestarea organizată la ințiativa primarului Vasile Berariu.

Elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Tomegea” și viceprimarul Cristi Butnariu și consilierul cultural Constantin Strujan au depus coroane de flori în centrul comunei, la cele Monumentul statuar și la Monumentul Eroilor din cele două războaie mondiale.

Îmbrăcați în portul popular, elevii boroieni s-au prin în Hora Unirii, așa cum înaintașii lor au făcut acum mai bine de un secol la Alba Iulia.

Fălticeni

Un program dedicat Zilei Naționale a României s-a desfășurat și în Municipiul Fălticeni.

Activitățile au avut loc la Altarul Eroilor, grupul celor trei monumente aflate lângă Primărie, în prezența autorităților și a invitaților.

La eveniment au participat viceprimarul Constantin Bulaicon, vicepreședintele Vasile Tofan, senatorul George Mîndruță, comisarul Remus Ceparu, șeful adjunct al Poliției Municipiului Fălticeni, colonelul Gabriel Ignia, locțiitorul comandantului Școlii de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, Paul Buhlea, șeful poliției Locale Fălticeni, maiorul Vasile Ignat, locțiitorul comandantului Detașamentului de Pompieri Fălticeni, alături de reprezentanți ai Consiliului Local Fălticeni, ai formațiunilor politice și unităților de învățământ.

Preotul Adrian Brădățanu a oficiat slujba de Te Deum pentru Ziua Națională și pentru eroii martiri ai României.

Serviciul religios a fost urmat de discursul oficial, în care s-a dat citire mesajului primarului Cătălin Coman dedicat zilei de 1 Decembrie, după care au fost depuse coroane de flori.

Două plutoane din cadrul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” și de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni au fost încheiat manifestarea cu defilarea în fața autorităților.

La eveniment au asistat mai mulți localnici, tineri, copii, părinți și bunici care au ținut să fie prezenți la manifestarea de 1 Decembrie.

ȘTIRI